Soppor, bröd & röror

Min kokbokssamling är inte större än att den får plats på en halv hylla, men nu är en ny medlem på väg hem till mig. Soppor, bröd & röror av Monica och Lisa Eisenman ser väldigt lovande ut och jag ser fram emot att hitta härliga soppor och goda röror. Och ja, jag kanske t o m bakar ett bröd om det vill sig väl. 😉

Författarna till boken, systrarna Eisenman, driver The Cookbook Café tillsammans som Elin skrev om redan 2004.

Soppor, bröd och röror av Monica och Lisa Eisenman
Bilden är lånad från thecookbookcafe.com

7 kommentarer

 1. Emma

  Jag har den, och igår provade jag cajun chowder-shoppan, men utan majs, selleri och krabba. Den blev otroligt god! Riktigt stark också, men det var fint att doppa fejk-ciabattan i (från samma bok).

 2. Anders

  Gjorde en “Varma koppen” i dag 🙂 soppor är underskattad mat men den smakar bäst på sommaren med lite nybakat bröd och en sallad till.

 3. Helena

  -> Emma: Nu längtar jag ännu mer efter boken! 😛
  -> Anders: Ja… under den kalla årstiden gäller det att soppan är mer mättande än vad den behöver vara på sommaren. När det är lite ruggigt ute är det å andra sidan gudomligt med en kryddig och matig fisksoppa t ex. Om du har sopptips tar jag väldigt gärna emot dem! 🙂

 4. Marianne

  Jag har inte boken men den var med i en tidning (kan ha varit Hennes) för ett tag sedan. Receptet var på en indisk kycklingsoppa. Alldeles kanon. Funderar också på att utöka min samling med denna bok! Ser fram emot recensioner och provningar av recept 😉

 5. nina

  Köpte boken på bokus häromdan. Läser den varje kväll. Recept på enkel bönsoppa och majssoppan låter perfekt. För att inte tala om alla goda röror. Boken passar utmärkt till denna årstiden! koka en soppa, baka bröd med en god röra och tänd lite ljus!!

 6. Robin

  Jag provade precis att baka pumpernickel enligt bokens recept. Brödet har en jästid men man ska inte ha någon jäst i degen. Stämmer det verkligen? Jag har ännu inte provat det, det stod i ugnen över natten och ska nu mogna i ett dygn.

 7. Kronärtskockssoppa » Tre tjejer i köket

  […] Soppor, bröd & röror av Lisa och Monica Eisenman (författarinnorna till boken Två Systrars Söta som är Elins […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.