Jakten på Jacobsen

För en tid sedan så blev vi tillfrågade om vi ville prova Jacobsen Camomille Dubbel och det ville vi ju förstås!

Jacobsens öl har marknadsförts som ett lyxöl och först ut var alltså varianten med kamomill under hösten. Helena och jag testade på varsitt håll och vi kom nog fram till samma sak; att det är en god öl till mat och att 75 cl-flaskorna är snygga;

Elin: Det är alltid trevligt med snygga flaskor på bordet och de är alltid kul att ge bort i present. Det är lite av en lyxöl helt enkelt. Den höga procenthalten (7%) gör att den kanske är mer lämplig till lagad middagsmat än till småsnacks. Jag tycker inte att kamomillsmaken tar över och associationerna till gröna kryddor gör att jag vågar foreslå den som sällskap till kräftorna med dill. Eller kanske till den sena ostbrickan med ett gott mörkt bröd. Med den tuffa eftersmaken så passar den även i matlagningen – en dutt i en puttrande köttgryta borde gå alldeles utmärkt!

Helena: Vi drack ölen till potatis- och fänkålssoppan. Jag är ju ingen ölmänniska alls egentligen, men jag gillade det. Eftersmaken dröjde sig kvar länge och jag tyckte att kamomillen var ganska tydlig utan att den blev för mycket. Den kräver dock mat för att göra sig bra, precis som Elin skrev. Soppan passade kanon till, inga smaker som slogs om platsen. Och att alkoholhalten var så pass hög kändes inte alls på smaken, vilket bara var positivt. Snygga flaskor, dessutom!

Men nu är det ju förstås bara ett problem; att hitta fler flaskor. För när vi läser det finstilta i pressreleasen så visar det sig att endast 2000 flaskor har nått butikerna och på Systembolagets hemsida visar det sig att alla flaskor flaskor utom en är sålda! Det finns nämligen en flaska kvar ute i Nacka Forum. Vem hinner dit först?!

Så vad har vi lärt oss? Jo, att inte tveka när man erbjuds tillfälliga köp så att man inte ångrar sig efteråt. Och att inte bli allt för ledsen om man ändå råkar snubbla på målsnöret.

Idag släpptes för övrigt Jacobsens Golden Naked Christmas Ale och även den verkar vara i en snygg flaska 😉

En kommentar

  1. Xtian

    Man kan oxå gå på Sturehof i Stockholm och njuta av Jacobsens goda öl. Tillsammans med deras 5 sillar så är det en höjdare.

    /Redaktionen FastFoodLovers

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.