Soppa på trattkantareller

Jag fortsätter att laga goda saker med mina trattisar!

Soppa på trattkantareller

Till 4 portioner behöver du
3 dl (cirka 90 g) rensad svamp
2 små schalottenlökar
smör
1/2 l grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond på flaska)
4 dl grädde + 4 dl mjölk
ca 1 msk mjöl, till redning
salt och vitpeppar
sherry, vitt portvin eller whiskey (jag använde Tullamore Dew)

Gör så här
Lägg 1 dl av svampen åt sidan, den använder vi hel och stekt till garnering på slutet.

Skär resten av svampen i bitar, skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp mjuka i lite smör på svag värme i en kastrull. Slå på grönsaksbuljong och 7 dl av gräddmjölken. Koka upp och sjud soppan några minuter.

Mixa soppan med stavmixer eller i matberedare, häll tillbaka i kastrullen. Vispa eller skaka samman resten av gräddmjölken (1 dl) och mjölet till en redning. Rör ner redningen i soppan och låt koka försiktigt i 5-6 minuter. Smaka av med salt, vitpeppar och alkoholen (sherry, portvin eller whiskey).

Stek de sparade svamparna i smör och använd dem till att garnera soppan vid servering.

Ursprunget till receptet hittade jag i Expressen, men sen har jag lagt till och dragit bort lite.

3 kommentarer

  1. Emma

    Tack för ett superbra tips på lättlagad och god soppa! Vi har gjort den i två omgångar här hemma under en veckas tid 😉 Nästa soppa blir en broccolisoppa som jag hittade på arlas hemsida. Är det något ni testat?

  2. Marianne Andersson

    Härligt! Underbar smak och mycket omtyckt av gästerna!

Lämna ett svar till Köttfärslimpa fylld med trattkantareller & Västerbottensost – höstens favorit » Tre tjejer i köket Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: