Dags igen för Chokladfestival

Nordiska museet står med start idag återigen värd för Chokladfestivalen. Entrén kostar 100:- och evenemanget pågår hela helgen.

Temat i tävlingen Årets konditor är Bröllop och bara det gör att man blir lite småsugen att gå dit för att se tävlingsbidragen. Men såklart finns det ju massor av andra skäl att gå dit, framför allt om man gillar choklad!

Uppdaterat 2006-10-16
Tyvärr hade ingen av kökstjejerna tid att bevista Chokladfestivalen, men kila över till Kinna för en rapport!

8 kommentarer

 1. Max

  Jag och choklad hör ihop. Vi är en symbios i perfekt harmoni. 😆 Åååh, vad jag blev sugen på choklad. Men dumma doktorn säger “I veckorna tre skola din föda ej bestå av mjöl, mjölk eller socker, så din kropp må återhämta sig från de bördor du ålägger den!”. Det är kört, helt enkelt! 😉

 2. Oskar

  -> Max: Låter som något ur gamla testamentet. Säker att du inte haft en nattlig uppenbarelse? Var du verkligen hos den där doktorn?

 3. Kinna

  Tack för att ni tipsar. Första gången jag var på festivalen och jag var helt överväldigad över det enorma intresse och alla de fantastiska chokladsorter det fanns. Jättekul!!!

  Hoppas Max återhämtar sig. 😉

 4. Max

  Kinna, tack för omtanken. Det ska nog gå bra det här 🙂 Nu är det bara två veckor kvar på den sk “djävulsdieten”.

 5. Max

  Nu har jag ett nytt projekt på gång. Efter tre-veckorsdieten jag är på nu, ska jag påbörja en “Du är vad du äter”-diet. Bara för att se hur mycket jag orkar med.

  Tre steg för ett kämpigt och onödigt frustrerande liv (enligt Max):
  1) Sluta röka
  2) Håll dig från mjöl-, mjölk- och sockerprodukter i maten.
  3) Kör en åttaveckors Levande-Mat-diet!

 6. Oskar

  -> Max: Den här dieten är uppenbarligen inte riktigt bra för dig. Eller har Moa fått Xtians chokladbollar hemskickade nu? Är det där skon klämmer?

 7. Max

  Oskar: du har rätt. Livet har liksom mist sin lyster på något sätt. Vore det inte för lilla Korven skulle det kännas helt meningslöst. Jag kanske måste börja med GI också? 😛

 8. Fredrik

  Det är dags igen för årets Chokladfestival i Linköping! Äntligen!

  Det värsta är att man “förköper” sig och “tvingas” äta upp allt…för att sedan få en stor “blobb” till övergödd finne på ena näsvingen! =)

  Festivalen går av stapeln 9-11 mars.

  Ps/ Apoteket säljer anti-acne grejer…har jag hört/ Ds

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.