Fylld lövbiff och potatispuré med tryffelsmak

Jag lagade fylld lövbiff i veckan, efter att ha modifierat ett av Alexandra Zazzis recept. Grönsaksblandningen och gorgonzolan gav en god smak till lövbiffen och potatispurén blev extra lyxig med lite tryffelolja i.

Till tre portioner behöver du:

1 gul lök
ca 1 msk rapsolja till stekning
2 dl fintärnad grön zucchini
2 dl fintärnad gul zucchini
1 st röd paprika
1/2 aubergine
ca 2 krm timjan
ca 1 krm cayennepeppar
6 skivor lövbiff
100 g gorgonzola
10 st potatisar (allra helst King Edward)
2 msk smör
1 dl mjölk
1 msk vit tryffelolja
salt
vitpeppar
basilika – till garnering

Gör så här:

Hacka löken och tärna grönsakerna fint. Fräs löken i rapsolja utan att den får färg. Tillsätt grönsakerna, krydda med timjan, salt och cayennepeppar och låt röran fräsa ett par minuter. Fördela hälften av grönsaksblandningen på lövbiffsskivorna, rulla ihop och fäst med tandpetare. Krydda med salt och svartpeppar och bryn dem runt om i lite smör i stekpanna. Skala och koka potatisen. Lägg resten av grönsaksblandningen i botten på en ugnsfast form, placera sedan lövbiffsrullarna på grönsaksbädden och klicka lite gorgonzola på varje rulle. Låt köttet gå klart i ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. Häll av den kokta potatisen, tillsätt mjölk och smör och vispa med elvisp. Droppa i tryffeloljan och krydda med salt och vitpeppar. Garnera med basilikablad.

Fylld lövbiff & potatispuré med tryffelsmak

Helenas kommentar: Lite vitlök, soltorkade tomater och färska champinjoner passar utmärkt att ha i flyllningen. Nästa gång kommer jag att ha i lite gorgonzola även i rullarna. Koka potatisen i mindre bitar om du har ont om tid, de ska ju ändå bli puré!

En kommentar

  1. Ilva

    Glom inte Cyberkocken!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.