Mateusporslin på min önskelista

Jag behöver definitivt komplettera mitt lite halvtrista vita porslin med några färgklickar och nu har jag gått och kärat ner mig i det fina Mateusporslinet. Tallrikarna, skålarna och faten finns i inte mindre än 15 olika färger.

Lila soppskål

Gul ostronskål

Turkost fat

Bilderna är lånade från mateus.se

14 kommentarer

 1. Max

  Ja, det skulle ju vara en mycket uppskattad present till någon som precis fått barn faktiskt… 😉

 2. Vickan

  Mm me loooove them! Har massor i massor av färger och de livar upp vilken grå måndag som helst! 🙂

 3. Stina

  Håller med, det är helt underbart. Det enda jobbiga är att välja färg:))
  Förresten, hur är det med blyhalten, nån som vet??

 4. Xtian

  Mycket mycket god smak Helena! Jättejättesnygga.

  Stina:
  Mateus complies by a good margin with the high international standards for lead content in glazed goods.
  (från deras egen hemsida)

 5. Mi

  Oh, jag älskar dem också! Har ett stort ljusgrönt uppläggningsfat som jag bara älskar, och hade jag bara råd så skulle jag ha en stor härlig färggrann servis också.

 6. Helena

  I vilken prisklass ligger de ?

 7. Heléna

  Vad kostar ett fat tex ?

 8. Helena

  -> Helena: Enligt uppgift (svärmor) kostar det turkosa fatet (min favorit!) 395 kr. Och jag tror att mattallrikarna kostar runt en hundring (det finns flera olika storlekar).

 9. Vickan

  hm.. mattallrikar runt en hundring blir nog svårt…. de yttepytte små skålarna ( handflatasize) kostar en hundring… har de stora tallrikarna med spetskant och de kostar 275 / st tror jag… o små näckrosskålarna minsta sizen (perfa desertskål) kostar 175 / st tror jag..

 10. Elin

  Man far lagga upp specifika onskelistor pa sin matblogg har jag hort. Till och med har ute i fororten saljer de mateusporslin men jag ar ju i porslinskarantan till 2056 ungefar. Tyvarr. 😎

 11. Helena

  Nu har jag spanat lite mer noga på Mateusporslinet och antecknat priser. Runda tallrikar (de enkla, utan spetskant) kostar 110 kr för 21 cm, 120 kr för 25 cm och 185 kr för 31 cm. Sopptallriken som är 25 cm kostar 165 kr och den stora kvadratiska tallriken som är 27 cm får man betala 195 kr för.

  Och jag vill ha två av varje färg – minst. Fast det lutar åt syren, grå och turkos. Tack å lov att julen närmar sig. 🙄

 12. Anna - Illusion i Vitt

  Hej på dig!

  Hittade till din blogg när jag sökte information om Mateus servisen. Jag är verkligen helt såld på den, men sprungit på lite kommentarer på nätet om att den skulle vara skör och att den lätt får fula svarta märken. Har du köpta tallrikarna nu? Hur upplever du dem isåfall? Maskindiskar du dem?

  Tacksam om du delar med dig av alla dina erfarenheter =)

  kram

  Anna

 13. Helena

  -> Anna – Illusion i Vitt: Jag har fyra Mateus-tallrikar (två lila och två grå) och än så länge håller de sig fina (de äldsta är två år gamla). Jag har varken märkt av några svarta märken eller att det har gått flisor i dem (peppar, peppar!), men jag diskar dem i och för sig bara för hand (har ingen diskmaskin) och använder dem inte precis dagligen. Jag är jättenöjd med tallrikarna och kommer helt säkert att köpa fler. 🙂

 14. Köttfärslimpa med svamp- och fetafyllning » Tre tjejer i köket

  […] en aptitlig bild på köttfärslimpan, men den smakade riktigt bra. Lägg märke till att jag har Mateustallrikar i min […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.