Restaurang Agaton

Jag var på Restaurang Agaton (Västerlånggatan 72) i Gamla Stan med ett gäng tjejkompisar för någon vecka sedan. En mysig italiensk restaurang, som gjord för romantiska möten. En middag med fina tjejkompisar visade sig också gå bra. 😛 På menyn fanns en mängd olika pastarätter och pizzor, men även kött- och fiskrätter.

Jag åt en Pasta alla Agaton med strimlad oxfilé, kantareller, purjolök, basilika, kalvbuljong, taleggio & grädde. Gott, smakrikt och otroligt mäktigt.

Pasta på Restaurang Agaton

Personalen var trevlig och uppmärksam. Det kan mycket väl bli ett nytt besök på Agaton och då väljer jag nog den grillade tonfisken eller skaldjursrisotton eller någon kötträtt…

6 kommentarer

 1. Maria

  Där har jag och J ätit middag med hans far+fru för något/några år sedan! Vill minnas att det föll oss i smaken också.

 2. jessica

  🙂 en toppen restaurang. God mat, och en jätte bra service…
  En vacker utsikt över västerlånggatan…

 3. jessica

  Ska ikväll äta middag på Restaurang Agaton med 2 tjejkompisar. Ska bli så trevligt…

 4. Emilia

  Det är en väldigt mysig restaurang. Ska bjuda min kille där på middag på fredag, han har fyllt år. Ser fram emot det 😆

 5. Patrik

  :sad:Restaurang Agaton i Gamla Stan. Fantastisk god pasta, men när vi hade ätit och kyparen kom och hämtade våra tallrikar och frågade om det smakade bra så sa vi att det var fantastiskt gott sen så kom det inte en kypare till vårat bord på 40 minuter och där satt vi med tomma glas och utan att någon utav kyparna frågade eller ens tittade åt vårat bord ifall vi skulle vilja ha kaffe eller desert. När vi till slut går till baren och ber om att bli serverade eller erbjudna desert och kaffe så kommer till slut en kypare till oss då vi påtalar att vi har suttit i 40 minuter och väntat så säger han att det är inte så lätt att hinna med när man bara är 2 kypare och att vi skulle ha ropat på någon när vi satt och väntade. Det här var en gång en restaurang som vi har gått till för den trevliga och gemytliga atmosfären och personalen. Men sedan ägarbytet har fallit till att vara en simpel kvarterskrog med dålig planering. Nu har dom skaffat sig 3 missnöjda kunder som inte kommer att rekomendera denna restaurang att bränna pengar på.
  /Patrik

 6. David

  Jag äter lunch på Agaton flera gånger varje vecka. Jag är glad när jag går dit, glad under tiden jag är där och när jag går därifrån. Maten, servicen och miljön gör restaurangen väl värd ett besök. Och restaurangchefen är oöverträffad i Stockholm (och möjligtvis i Sverige). En personlighet utan dess like! Agaton rekommenderas å det varmaste.
  /David

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.