Matutflykter i Tallinn

Det är dags för nästa anhalt på semesterplaneringen; imorgonkväll flyger vi till Tallinn. Åter igen är jag i sista minuten för att läsa på om vad vi ska göra – så nu efterlyser jag lite tips på vad och var vi ska äta!!!

6 kommentarer

 1. alexander

  Hejsan,

  det viktigaste tipset är att inte äta på någon av restaurangerna nära det stora torget. Där är priserna relativt höga för vanlig “turist-mat”. Det finns jättemånga trevliga restauranger på de mindre bakgatorna. Det bästa jag har ätit i Tallin var på en indisk restaurang som jag tyvär inte minns namnet på. Det var i alla fall billigt, jättegott och med fantastisk service.

 2. Max

  Blir det kanske torsk i Tallin? 😛 (Sorry, var bara tvungen! 😀 )

 3. e

  Kan varmt rekommendera en rysk restaurang som ligger på Veene. Det ligger visserligen bara ett kvarter från stora torget och drar säkert en del turister men det var även många ryssar där. Inte alls överdrivet dyrt. Vi åt vodkatallrik (saltgurka, honung, smetana, korv och annat mums), en god gryta (minns inte vad den hette) och efter att ha suttit där någon timme gick vi in på blinier istället för efterätter. (Nej, det var inte små portioner. Vi blev proppmätta på två rätter.) Om man gillar vodka och vill ha en som inte är allt för “ren” i smaken är det ett bra tips att säga till, annars får man turistanpassad vodka.

  I närheten låg ett ställe som gjorde jättegoda praliner. Överhuvudtaget så fanns det anmärkningsvärt många ställen med god espresso.

  Om du gillar Depeche Mode så ska du inte inte missa baren som är inredd på temat Depech och bara spelar deras musik. Kommer tyvärr inte ihåg adressen, kan ev. ligga på Nunne men jag är inte säker.

 4. Frida

  Runt stora torget är det turistigt, en det kan även vara värt att ta en öl på “der olde Hansa” – de har kanelöl, honungsöl och öl med kryddor i stora lerkrus. Den med kryddor är min favorit. Sen kan man nog äta vildsvinsstek och annan “medeltidsmat” där med det är inte särskilt prisvärt.

 5. Elin

  Oj vad roligt med snabba svar! Både rysk och medeltida mat ska prioriteras i helgen! Och att kaffet är gott är ju ett extraplus 😉

 6. Clivia

  Kolla Nami-Nami, http://www.nami-nami.blogspot.com som ägs av en estniska från Tallinn som bor i Edinburgh. Hon har skrivit en hel del om bra ställen i sin hemstad, kommer bl.a. ihåg att hon tokgillar Olde Hansa – turistigt eller inte.
  Köp med er lite saltgurka hem, den är kanongod!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.