I’m lovin it!

Det är inte ofta vi bloggar om McDonalds. Faktiskt har det nog bara varit en gång förut. Den gången var det om cappuccinon på McCafe. Den här gången är det faktiskt åter igen kaffet som jag har trillat dit på. Nämligen Mocca shake.

Receptet är egentligen inte revolutionerande; espresso+vaniljshake+is, men det är en fin kombination och precis som Anne kommenterar hos Fastfoodlovers så undrar jag hur det skulle kunna bli med espresso i kombination med chokladshake. Glass med choklad och kaffe är ju en ragazzefavorit sedan tidigare!

11 kommentarer

 1. Xtian

  Testade med choklad. Vet inte om jag fick en risig choklad eller om mina smaklökar var tillfälligt bortdomnade.. för det smakade ingen större skillnad från vanilj, ja, kanske mindre vanilj då…

  Men den är fortfarande förbaskat god.

 2. Vintage Wine

  Jag måste erkänna att jag är skeptisk mot McDonalds maten men nu kanske jag måste pröva deras Mocca shake åtminstonde 🙂

 3. Elin

  Vintage Wine, kom ihåg att vispa runt ordentligt med ett sugrör först annars så smakar det inte gott, dumt nog så är det ju ett stort hål i locket så man kan inte skaka den direkt, det hade ju varit smidigare förstås….

 4. Xtian

  Elin: hear, hear! Så sant som det är sagt… Nästan så att man skall be om en av de där träskedarna att röra runt med. För deras sugrör räcker inte långt.

  Enda problemet med träskedarna är att man lätt blir en “tuggare”, en sån som slänger glassbyttan men behäller träskeden och får en otrolig träsmak i munnen (japp, det är inte bara i r*ven man kan få det) för resten av dagen… Men det kanske är mer mitt problem (måste sluta skriva sånahär saker om mig själv….)?

 5. Oskar

  Xtian: Underbar reflektion!! 😆

 6. Elin

  Xtian, det känns som om man behöver VIP-kort på McD för att göra en Moccashake a la Xtian; “hej, jag vill ha en mocca shake, fast med choklad, å gärna med träsked, om ni har ett lock utan hål så tar jag gärna det” 😎

 7. Xtian

  Elin: nja, vi på Redaktionen är ganska enkla beställare. Kör oftast basbeställningar. Men ibland så… Speciellt när det har hamnat en störig typ frmaför, då måste man hämnas på den bakom, typ låta den kollektiva ilskan växa… Taskigt men så är det ibland.

  Man måste hitta sina “outlets” i vardagen annars blir man tokig (medans det låter jäkligt sunt och icke-galet att beställa extra störigt bara för sakens skull… Måste sluta öppna upp mig på Ragazze..).

 8. Ann

  Xtian: Ett litet tips; be att få en flurrysked…

 9. Xtian

  Ann: du gjorde min dag enormt mycket bättre. Tackar o bockar.

 10. Oskar

  -> Xtian och Ann: Kan meddela att Flurryskeden passerar ner genom Mocca Shakens öppning med en marginal på ca 4mm. Funkar således utmärkt. Och ingen lockelse att bli en “tuggare” 😆 .

 11. Ann

  Oskar: Jag vet, jag jobbar på McDonald’s:wink:. Men jag kan meddela att ungefär hälften av alla moccashakehandlande gäster tittar konstigt på mej när jag skickar med en flurrysked. Då brukar jag le och nicka uppmuntrande:lol:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.