Jakten på den perfekta cappuccinon

Det här med att beställa kaffe är inte så lätt alla gånger. Urvalet är stort. Jag har numer gått från Macchiato till Cappuccino. En perfekt cappuccino för mig är när man kan hälla sockret på mjölkskummet, dricka upp cappuccinon och när det är uppdrucket, ja då ligger det ett litet flak av mjölkskum kvar på botten av koppen med glittrande socker på.
Två säkra kort brukar vara Mellqvists och Molto, men i går så sprang jag på ett tredje ställe på M; McCafé. Det var lite oväntat men cappuccinon klarade mjölktestet.

TP-kunskaper att briljera med: Namnet cappuccino kommer antagligen från munkarna i Kapucinordern; cappuccinon liknar en kapucinermunk sedd ovanifrån med den kala hjässan och iklädd sin bruna kappa (källa: susning.nu)

Mera kaffe!
så lagar du cappuccino
italienskt kaffe för nybörjare
på stans stora kafétest
beige.nu

4 kommentarer

 1. Anonymous

  Kanske lite off track.. eller snarare inte ens i samma by och annan kaffesort… men jag dricker ju inte ens kaffe men gillar VERKLIGEN cafe latten på cafe vasa i göteborg. =) /anneli

 2. Elin

  Här får man vara hur mkt off track som helst! Å Göteborgstips är bara kul att få 🙂

 3. Anneli

  =) Eminent pris också på stor hämtmugg! 10:- Hehe… börjar visst bli lite entusiastisk här på ett sömnigt kontor…. kanske dags att fånga en latte på vägen hem. =)

 4. Jesper

  Blev också glatt överraskad av McCafé. Intar annars min favvocappucino på “Tullys” på Götgatan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.