Azabache

Det är varmt, jag har fått smak för rosébubbel och Elin lockar med Saint-Tropezdrinkar. Så klart att jag var tvungen att gå till Systemet och köpa rosévin härom dagen. Eftersom mina rosévinskunskaper är obefintliga bad jag mannen i kassan om hjälp med att välja ett vin. Systemmannen visade sig vara starkt kritisk till rosévinets existens (“för det finns ju så många goda röda viner”), så några tips var inte att räkna med. Jag valde lite i blindo, kan man säga, och tyckte att ett spanskt vin är nog bra för i Spanien är det ju också varmt och då borde de ju kunna göra goda roséviner… 🙄 Vi drack Azabache till pastasallad med kräftsjärtar och sedan fortsatte vi att dricka Azabache till ingenting alls och det gick alldeles galant. Jordgubbssmaken var ganska dominant och det riktigt kalla vinet var väldigt gott den varma sommarkvällen.

Rosévin

Systemmannen må ha varit avigt inställd till rosévin, men när han bad om leg när jag skulle betala förvandlades han till en hyvens man. Och jag tänkte: tänk att jag fick visa leg fastän att jag lät bli att säga att rosévin är som saft… hihi… jag måste vara väldigt o-32-årig! 😛

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.