Metalltvål – funkar det?

Metalltvål, är det något att ha?
Det blir mycket rökt fisk hemma hos oss under sommarmånaderna, ofta vill jag inte äta varmt när det är varmt ute så då passar det ypperligt med lite sik till exempel. På mindre än en vecka har jag rensat inte mindre än 4 rökta fiskar och med lite göteborgshumor skulle man kunna säga att jag har blivit en fena på att rensa fisk. 😉

Men nu var det inte det som det skulle handla om utan om mina fiskdoftande fingrar. För hur jag än tvättar och skrubbar så finns där fortfarande en doft av rökt fisk. Så nu undrar jag, är det någon mening att införskaffa en sån där metalltvål? Funkar de? Eller är det någon som sitter på ett finfint husmorstips mot fiskdoft? Kommentera!

12 kommentarer

 1. Elin

  Mitt husmorstips; låt sambon rensa fiskarna så tar du en G&T på bryggan under tiden :mrgreen:

 2. Maria

  Ha ha ha, det var ju klockrent! :mrgreen:

 3. Ulrika

  Citron och persilja sägs ta bort oönskade dofter, om det gäller även för händer vågar jag inte svara på. Du får väl “tvätta” händerna med en blandning och testa…
  Ordet galltvål kllingar långt bak i huvudet. Kan det vara bra mot lukt tro?

 4. Karin

  Metalltvålen funkar!

 5. Estrella

  Rensar och äter oxå mycket fisk och jag hatar lukten på fingrarna efteråt 😡
  Kör med: Citronparfymerat diskmedel + några citronklyftor.
  Tar väl inte bort ALL lukt men fixar bort det mesta tycker jag.
  Senast rensade jag 25 små underbart läckra av maken nyfångade makrillar, jobbigt och tråkigt men guuud så gott med stuvad spenat och färskpotatis!

 6. Pernilla

  Int’ vet jag om metalltvålen fungerar mot fiskfingrar, men att använda ett skedblad eller annat handvändligt föremål i rostfritt som “tvål” brukar då fungera mot vitlöksfingrar och lök dito.

 7. Heleen

  VET NI HUR MAN FÅR BORT FISKDOFT FRÅN KYLSKÅPET?
  Råkade glömma lägga på ett lock över min stekta fisk och trots att jag gått igenom kylskåppet med diskmedel och lite klorin så finns doften ännu kvar. Svar önskas till e-adressen

 8. anna

  Prova kaffesump( avsvalnad helst:wink:) eller kaffepulver på fiskiga fingrar.

 9. Håkan

  Ang. Hur man får bort fiskdoft från kylskåpet:

  Lägg in en Dansk ost i skåpet och vips är doften av fisk som bortblåst!

 10. Fredrik Goldhahn

  Visst funkar det. Det gör det i och för sig om man drar händerna mot den rostfria bänken också…men med en metalltvål får man inte lika många konstiga blickar 😯

 11. Magnus

  Ja metalltvålen funkar. Vi fick en sån i present för flera år sedan och den har alltid funkat. Den ser ut att vara av rostfritt stål som inte förbrukas. Hur det kan komma sig att den funkar vet jag inte.
  Jag skickade en läsarfråga om detta till tidningen Ny Teknik och dom tog in min fråga i sista numret före semstern. Inget svar har kommit in ännu, så tidningen stötte på läsarna med frågan på nytt i vecka 41. Det kanske kommer något/några svar närmaste veckorna. Kolla här http://www.nyteknik.se/art/52744
  m v h Magnus

 12. Lite lyxigare sallad » Tre tjejer i köket

  […] det är så här varmt har jag som sagt ingen lust att äta varm mat. Gårdagens middag på balkongen blev därför en lite lyxigare sallad […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.