Smördegsstänger med pesto & västerbottensost

Smördegsstänger, ca 45 st

1 paket smördeg (2 ark á 225 g)
Ca 2 dl riven Västerbottensost
150 g pesto

Gör så här:

Kavla ut smördegsarken och bred på pesto på det ena och riven ost på det andra. Skär avlånga stänger och grädda i ugnen ca 12 minuter.

Smördegsstängerna serverades som tilltugg till mousserande vin innan examensbuffén.

4 kommentarer

 1. Kinna

  Gott låter det här. Det måste jag pröva.

  Jag brukar ta tapenade och smördeg, bre ut tapenaden på smördegen och rulla ihop på längden. Frysa rullen något, skära tunna skivor. Pensla med ägg. Grädda i ugnen på ca 225 grader tills de fått färg.

 2. Catrine

  Hej!
  Jag undrar om man kan frysa färdiga stänger?

 3. Helena

  -> Catrine: Jag är osäker! Stängerna bli fort sega när de är gräddade och vad som händer med dem i frysen vet jag inte. Jag skulle inte chansa och göra dem i förtid och förvara i frysen fram till serveringsdag. Däremot testa om jag har fått många stänger över.

  Någon annan som har bättre besked?

 4. Examensbuffé » Tre tjejer i köket

  […] Fördrink; mousserande vin & smördegsstänger […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.