Hello Fastfoodlovers!

En sak som jag gillar med England är utbudet med färdig mat, nyttig som onyttig. Utbudet på färdiga mackor är så mycket bättre än här hemma och eftersom det blir några timmar i bilen från flygplatsen till svärföräldrarna så är det bäst att ladda ordentligt med kolhydrater;

Som sagt, mackorna är bättre, helt klart, för hur roliga är mackorna på Pressbyrån här hemma som inte har förnyat sitt sortiment på år och dar. Nej, jag vill ha mackor fyllda med Ceasarsallad, asiatiska kryddor eller med en vällagrad ost och en schysst chutney. Glöm trista ost-och-skinkmackor och säg hej till gourmetgoda upplevelser för några få pund;

Jag som inte äter chips i vanliga fall, förvandlas till en Chips-O-holic så snart jag är på engelsk mark. Dels beror det på de goda Salt&Vinegarchipsen och dels så beror det på att Kettle Chips alltid frestar med någon ny chipsvariant som jag bara måste prova, för hur kan man låta bli idén med Mango&Chili;

En annan favorit, russin doppade i blåbärsyoghurt, finns på Boots för 99 pence,sötsyrligt och gott;

10 kommentarer

 1. Ilva

  jag kan ju inte lata bli att saga att hon ar en riktig liten gullstrut! Vadda mat nar det finns bebisar…

 2. Lars Hultman

  Hej! Häpnadsväckande och omdömeslöst, på gränsen till kriminellt. Man låter inte barn, i synnerhet inte barn i an barnstol, äta mat, godis, chips eller någonting överhuvudtaget under bilfärd. En häftig inbromsning, ett gupp eller liknande kan göra att barnet sätter i halsen. Och det går fort. Jag hoppas och förmodar att detta var ett litet olycksfall i arbetet.

 3. Elin

  Ilva, observera att hårfärgen matchar påsen, fint eller hur 😉

  Hej Lars! Det är ingen fara. Den lilla (eller ja vi tycker ju iofs at hon är ganska STOR…) tjejen är inte ens fyra månader och saknar tänder. Hon ammas fortfarande för fullt (dock ej i bilbarnstolen…) och vi ska nog börja med kokt potatis hemma vid köksbordet den dagen som det blir aktuellt med annan mat 😀

 4. milimina

  usch, fresta en gravid kvinna med cravings på salt&vinegarchips på det där sättet, så elakt!! 😉 lay’s fetaostchips funkade också bra men de verkar ju har försvunnit från alla större affärer så inte ens såna kan jag få 😥

  är helt förtvivlad då ingen av dem inte verkar finnas att få tag i nånstans!! nån som har tips?

 5. Xtian

  Milimina: Jag trodde att både Grays American FoodStore och NK låg inne med bra sortimemnt på Lays underbara “chibbor” (Läses på skånska).

  Elin: kan inte annat än 1) älska ditt inlägg/post. och 2) hålla med om det skrala utbudet på bra mackor i Sverige. Och önska en liten större chipsmarknad. OLW och Estrella kommer inte riktigt i hamn med nya goda smaker.

 6. Elin

  milimina, graviditetetscravings kräver respekt!!Jag antar att du inte ens vill veta att Kettle gör sina Salt&Vinegarchips med Balsamicovinäger och Flingsalt, fin lyxversion alltså. Fetaostchipsen har jag inte ens sett i Sverige, minns dem i Grekland men hade ingen aning om att de fanns här. Det är tur att Xtian har koll på chipsmarknaden 🙂

 7. Vickan

  Jag ÄLSKAR maten i England, och särskilt utbudet på mackor. Min favorit är Chickentikka med mintyoghurt dressing och sallad. Vattnas i munne bara jag tänker på det!! Levde på UpperCrust´s chickentikka baguetter i ett halvår.. ( det är ju inte för intet man har smeknamnet vickantikkan) När andra springer Oxfordstreet upp och ner en hel dag kan jag hänga inne i en mataffär minst lika länge.. så mkt skoj i sortimenten!!! 🙂 Me love matshopping i England. =)

 8. Oskar

  Var Herr Args kommentar här ovanför om att låta 4 månaders bebisar käka chips med mango och chili allvarlig? 🙂

 9. milimina

  xtian,
  har varit inne på greys och kollat men de hade såklart inte just den sorten när jag var där 👿 ska dock göra en vända igen när jag inte står ut längre. eller nk sa du? måste undersökas! 😀

  elin,
  åh, åh… åååååh det låter som en bit av himlen!! 😯 man kanske skulle köpa en fritös och göra egna…? 💡

 10. Elin

  Vickan, Mintsåsen är bra till allt, rotfruktspyttipannan till exempel, eller en dutt i yoghurten för att ha den som snabbraita, ja å så till lammsteken. EN burk räcker inte så länge här hemma…

  Oskar, iofs så får hon ju chili med modersmjölken så hon ska nog klara både det ena med det andra, fast kanske inte riktigt ännu 😉

  Milimina, återkom om rapport!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.