Chaikhana

Onsdagar är mina lediga dagar och då brukar jag och kompisen Bodil utforska nya ställen. För några veckor sedan lunchade vi på Hurry Curry och i onsdags drack vi te på Chaikhana. Tehuset i Gamla stan (Svartmangatan 23) har funnits sedan 2004 och förutom att dricka te på plats kan man köpa med sig ett hekto av sitt favoritte hem.

Det kändes lyxigt att få en meny att kika i vid bordet; bordsservering är man inte bortskämd med mitt på dagen. Trist nog blev vi bortglömda och fick till slut gå och hämta personalen trots att vi bara var två sällskap på plats. Teet serveras i kannor som räcker till två koppar, avsedda för en person, men vi fick lov att dela på en kanna och valde en blandning av svart och grönt te. Det smakade bra, men i ärlighetens namn har jag druckit te som varit lika gott och som kostat hälften så mycket. Jag har väl helt enkelt inte vett att uppskatta det där lilla extra i teväg.

Mysig miljö, höga priser (en kanna te 60-90 kr och lösviktste från 70 kr/hg och upp till både två och tre hundralappar) och trevlig personal (förutom missen i början). Och ett plus för den piffiga hemsidan!

Chaikhana Tea House

2 kommentarer

 1. Angela Ljungblad

  Hej och tack för besöket!

  Kul att ni fick en fin stund hos oss men beklagar verkligen att ni fick vänta så länge.
  Lösviktste kan man köpa från 30 kronor till 269 kr för ett fint Darjeeling eller ett svart årgångste från Kina.

  Vore kul om ni kom tillbaka!
  Varma hälsningar
  Angela

 2. Anna

  👿 Hej Sötis

  ELla ville att jag skulle googla på dig och det här kom upp! Kram 🙄 😳 :mrgreen:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.