Ready Steady Cook!

I matprogrammet Ready Steady Cook! så har deltagarna med sig matingredienser för en viss summa som kocken i programmet ska laga en improviserad middag på. Här hemma testade vi en egen variant igår; jag gick till vårt dyra ica och handlade middagsmat för hundra kronor och sedan fick sambon trolla fram en middag med följande ingredienser:

1 st fänkål
1 påse svartrötter
1 påse jordärtskockor
4 hg färsk hälleflundrafilé
1 st passionsfrukt
1 pkt Kelda vaniljsås

Det blev faktiskt 104:- när jag kom till kassan men det var så nära jag kunde komma. Att välja ingredienser var inte helt enkelt men ganska kul. Jag försökte välja saker som han inte har använt förut i köket men som borde gå ganska bra tillsammans och det var ett tag sedan som vi hade haft fisk här hemma. Sedan så var det förstås ok att använda det som fanns hemma i kylskåpet också, dessvärre så var det ett tag sedan vi storhandlade så det fanns inte så mycket att använda till. Hursomhelst, sambon dök ner i kokböckerna och försvann ut i köket.

Resultatet blev ganska spännande, kanske något som skulle kunna kallas ugnsbakad hälleflundra med apelsin på en bädd med svartrot och -fänkålspuckar med pesto samt parmesangratinerade jordärtskockor. Jag hade hoppats på en efterätt med passionsfrukt och vaniljsås men det tror jag kocken glömde bort i middagsstöket. Middagen kanske inte går till historien som den bästa men det var en av de roligaste på länge och jag är rätt säker på att det här temat kommer att upprepas här hemma 🙂

4 kommentarer

 1. Ilva

  Kul! Det programmet finns har med! Hade han 20 minter pa sig han med eller var du mansklig och lat det ta den tid det tar?

 2. Elin

  Jag var hemskt mänsklig och lät honom ta den tid som krävdes, jag blev inte ens upprörd över att han glömde göra någon efterätt :mrgreen:

 3. Christopher Anderton

  Hmm.. Känns som en utmaning! Klart man måste testa på!

 4. Elin

  Christopher, gör det och återkom om resultatet! Själv laddar jag för morgondagens revanch i R-S-C här hemma 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.