China Market

Fr o m nu ska jag bli bättre på att handla i små specialaffärer. Idag var jag på China Market (Fleminggatan 40, Sthlm) för att köpa filodeg och väl där insåg jag vilken guldgruva det är. De har all möjlig sorts asiatisk mat; grönsaker, kryddor, nudlar och sojasåser. Förpackningarna och burkarna såg så lockande ut så att jag var nära att köpa på mig ett par utan att ens begripa vad det var i dem. Förutom filodegen köpte jag till slut risvinäger, sojasås och två sorters nudlar (de små nudelpaketen var så söta att jag inte kunde låta bli dem!).

Det blir fler besök i asiatbutiken. Det känns som att vara utomlands när jag går och klämmer på små märkliga förpackningar och funderar över vad jag kan använda innehållet till. En billig utlandstripp! 😉

China Market

4 kommentarer

 1. Maria

  Vi handlade vårrulleark i miniformat till förra nyårsmenyn där. En annan anledning till att handla fisksås och såna ingredienser i en sån här butik istället för på ICA är ju att priset är mkt lägre (och ofta är smaken “högre”). ❗

 2. Tre tjejer i köket » Arkiv » Filopaj

  […] Eftersom jag inte är så värst förtjust i pajdeg gör jag mycket sällan paj, men i senaste numret av Laga Lätt fick jag ett tips om att använda filoark i botten på pajen och utesluta själva degen. En alldeles lysande idé! Det blir en väldigt mager paj (och det var väl det som var själva tanken eftersom det är Laga Lätts grej att recepten inte innehåller mer än 599 kalorier), men det blir också väldigt frasigt och gott. Filoarken köpte jag på China Market och det är mycket möjligt att även välsorterade matbutiker har dem i sitt sortiment. I mitt filodegspaket var det 50 ark och det kostade 16 kronor, ett billigt pajdegsalternativ alltså. […]

 3. Tre tjejer i köket » Arkiv » Filodegspaj

  […] Eftersom jag inte är så värst förtjust i pajdeg gör jag mycket sällan paj, men i senaste numret av Laga Lätt fick jag ett tips om att använda filoark i botten på pajen och utesluta själva degen. En alldeles lysande idé! Det blir en väldigt mager paj (och det var väl det som var själva tanken eftersom det är Laga Lätts grej att recepten inte innehåller mer än 599 kalorier), men det blir också väldigt frasigt och gott. Filoarken köpte jag på China Market och det är mycket möjligt att även välsorterade matbutiker har dem i sitt sortiment. I mitt filodegspaket var det 50 ark och det kostade 16 kronor, ett billigt pajdegsalternativ alltså. […]

 4. Christian

  Det är verkligen en toppen butik, handlar all till min thai mat där..

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.