En studie i oliver

Jag har hittat mitt olivparadis; Pierias Livs i Hötorgshallen. Butiksytan är inte så stor, men de har ändå ungefär 20 olika sorters oliver (och feta- och halloumiost, olivoljor, kryddor & nötter). Stora, små, med eller utan kärnor, milda, beska och soltorkade. Minst en sort för varje smak! Oliverna kommer från Grekland, Spanien, Marocko och Turkiet och i jämförelse med fuloliverna från mataffärerna är de sensationellt goda. Och faktiskt inte dyrare. Prova!

Muspek för bildtext!

Gröna oliver från Spanien & svarta från Marocko

Lättkrossade citronoliver från Grekland

Stora gröna oliver från Grekland - mina favoriter

10 kommentarer

 1. Max

  Jag har nog missat något. Fulöl vet jag vad det är, men vad definierar fuloliver? 😆

 2. Helena

  -> Max: Du har missat något väsentligt… :mrgreen: Fuloliver = oliver i glasburk köpta i mataffären (särskilt sådana utan kärnor… smaklösa). Fast jag erkänner att jag köper sådana ibland… t ex om jag ska ha oliver till tacos.

 3. Max

  Aha, då förstår jag 😀 Men nu råkar jag veta varifrån Pierias Livs köper sina grekiska oliver (ehe 😉 ) och utöver 5- och 12kg-dunkar finns de även att köpa i en sk fulolivs-glasburk (380- och 720g). Är det fuloliver då också, trots att det är samma oliver?

 4. Elin

  Alla oliver i glasburk är ju inte fuloliver!

  Fuloliver för mig är de som oftast är billigast och som man köper för att man inte har råd med något bättre, vilket man alltid ångrar så fort man är hemma igen, då man inser att det är bättre att vara utan oliver helt och hållet än att förnedra sig med fuloliver.

  Fuloliver ses alltför ofta på taffliga salladsbuffeér på lunchrestauranger. De är små och torra och inte ens snygga att dekorera med. Sedan hur de hamnar i Helenas tacoskal, ja det är en fråga som jag inte kan besvara 😉

  Men om vi ska göra fler olivbekännelser så erkänner jag glatt att jag kan köpa oliver för att de är i så snygga plåtburkar 😳

 5. Helena

  Det är just de där pizzeriaoliverna och de som finns på lunchrestaurangernas salladsbufféer som är riktiga fuloliver. Såna som i princip inte smakar nåt.

  Fler finoliver åt folket! 😛

  Och förstör nu inte min illusion om Pierias underbara oliver, Max! :mrgreen:

  Hur fuloliverna hamnar i mina tacoskal tänker jag inte kommentera, Elin! 😳

 6. V

  Bra tips! Det ska jag prova nästa gång jag är i Stockholm.

 7. Tre tjejer i köket » Arkiv » Fuldipp i schlagersoffan!

  […] Vi har ju avhandlat både fuloliver och fulchampinjoner här i matbloggen och eftersom det är Melodifestivalen just nu så måste jag ju påminna om det viktigaste i schlagersoffan; fuldipp förstås. En påse valfri OLW-dipp som blandas med ett paket gräddfil till chips eller nyttiga grönsaksstavar, japp det är måste i schlageryran! […]

 8. Tre tjejer i köket » Arkiv » En olivdivas bekännelse

  […] I brist på Pierias oliver köpte jag en Fontanaburk i veckan som gick. Billigt; 19 kronor på Daglivs. Och ja, de var förvånansvärt goda. Inte riktigt som de grekiska finoliverna, men så nära man bara kan komma. Trots att de säljs på glasburk. […]

 9. lenny

  hej,undrar bara om de finns nån nätbutik som säljer bra oliver,där ja bor e utbudet sådär.

 10. Stor cous-cous » Tre tjejer i köket

  […] att hitta i Hötorgshallen. Jag blev nyfiken och passade på att köpa en påse när jag var på veckans olivrunda på Pierias Livs  (500 g för ca 25 […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.