Matbloggstjejerna på studiebesök

Minns ni hur det var att gå på studiebesök med skolan? Jag kommer ihåg att jag såg fram emot de där få dagarna då jag inte behövde sitta i skolbänken. I förra veckan var kökstjejerna på studiebesök hos Berit Lyregård och hennes kollega Catharina Lübeck i DN:s provkök. Det var lite som en skolutflykt. Vi behövde visserligen inte åka särskilt långt och inte behövde vi ha med någon matsäck heller, men vi var på bortplan. I ett stort kök!

I provköket var det febril aktivitet med att laga och fota den mat som publiceras i DN den här veckan och det var extra kul att vi kunde komma på besök just när det var som mest action. Berit och Catharina lagade maten, la upp på tallrikar, pyntade och instruerade fotograferna. Sarah Borg och Marc Femenia tog bilder och de jobbade inte precis med tända taklampor i vardagsrummet, utan snarare med riktig utrustning och ett genuint kunnande.

Det var en riktig ynnest att få se hur de arbetade och att känna på matatmosfären på tidningen. Vi blev smått lyriska när vi förstod att vi skulle få hjälpa till att äta upp maten innan vi gick till jobbet vid lunchtid. Min lunchlåda fick snällt vänta i kylen till dagen efter.

Muspeka för bildtexter!

En matnörds dröm; mattidningar i massor

Berit Lyregård

Berit instruerar fotograferna

Sarah och Marc fotograferar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.