Färsfyllda pastarullar

Idén till den här rätten hittade jag i Allt Om Mat, nr 3 2006. Jag har ändrat om lite i ursprungsreceptet; tagit bort och lagt till. En ny köttfärsvariant som definitivt konkurrerar med köttfärssås och spaghetti och som gott kan förberedas i god tid före servering.

Färsfyllda pastarullar, 3 portioner

3 hg nötfärs
1 gul lök, finhackad
1 liten vitlöksklyfta
1/2 squash, i små bitar
2 burkar champinjoner
2 msk chilisås
en skvätt vatten
salt
vitpeppar
chilipeppar
1 pkt färska lasagneplattor
philadelphiaost light
ca 1 dl parmesanost, riven

Tomatsås
1 förp krossade tomater
1 liten lök, finhackad
salt
svartpeppar
ca 1 tsk strösocker
chilipeppar
timjan

Gör så här:

Fräs löken i lite margarin. Bryn färsen och tillsätt squash och champinjoner. Låt fräsa ett par minuter. Pressa i vitlöksklyftan, häll i chilisås, vatten och kryddor. Låt färsblandningen stå och puttra i 5-10 minuter så att den “gottar till sig”. Gör tomatsåsen; fräs den hackade löken i lite margarin och häll sedan i de krossade tomaterna. Tillsätt kryddor och låt tomatsåsen småputtra i ca tio minuter. Skär till lagom stora lasagneplattor, bred på lite philadelphiaost och lägg på färsröran. Lägg pastarullarna i en ugnsfast form, häll över tomatsåsen och toppa med riven parmesanost. Grädda i ugn, 225 grader, i ca 20 minuter.

Helenas kommentar: God och mättande vardagsrätt! Nästa gång ska jag hacka squashen i mindre bitar, ha i lite paprika och dubbla tomatsåsen.

Pastarullar

4 kommentarer

 1. Elin

  Åh, det där var ju ett bra köttfärsrecept, jag kommer ringa dig och fråga efter ingredienslistan nästan gång jag står på Prisxtra… men du, åter igen, vad gör FULCHAMPINJONERNA DÄR?!

 2. Helena

  Haha… jag visste att du skulle kommentera champinjonerna! 😆 Jag gillar dem faktiskt! Sådetså! 😉

 3. Vegetariska pastarullar » Tre tjejer i köket

  […] Pastarullarna med köttfärs som jag skrev om i vintras har fått fortsatt förtroende på matsedeln. Härom dagen lagade jag flera portioner och frös sedan in dem inlindade i plastfolie i en plastburk för att jag enkelt ska kunna plocka upp så många som jag vill ha till t ex lunch. Nytt för den här gången blev en vegetarisk variant. Några bilder blev det inte eftersom de ju faktiskt ser på pricken likadana ut som färsrullarna, men här kommer receptet! […]

 4. Fuldipp i schlagersoffan! » Tre tjejer i köket

  […] har ju avhandlat både fuloliver och fulchampinjoner här i matbloggen och eftersom det är Melodifestivalen just nu så måste jag ju påminna om det […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.