Ingen jul utan julgodis

Dagen före julafton så gjordes det julgodis.

Knäck, citronkola och pepparkakstryffelMintkyssarna förvandlades dessvärre till en stor betonggris i finaste skålen (en del våld räddade åtminstone skålen) och orken försvann innan det var dags att göra Lingontryfflar. Däremot så blev det god Tomtefudge!

TOMTEFUDGE

  • ca 10 st skumtomtar (50 g)
  • 2 dl socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 150 g vit choklad
  1. Dags för tomtemassaker! Klipp de stackars tomtarna i små bitar!
  2. Blanda de fd tomtarna med smör, socker och vispgrädde i en gryta. Värm på svag värme tills allt är smält. Fortsätt att småkoka i 10 minuter under omröring.
  3. Dela chokladen i små bitar och rör ner den i grytan och rör om tills massan blir blank.
  4. Tag grytan av värmen, fortsätt rör om och häll upp fudgen i en smord form, 20 x 30 cm.
  5. Låt fudgen stelna, skär därefter i små bitar.


Bild lånad från Cloetta som gör de fantastiska skumtomtarna aka Juleskum – som faktiskt funnits i deras sortiment sedan 1934!

2 kommentarer

  1. Lisa

    Brudar! Kom til min blogg och nominera årets sämsta kokbok!
    God jul på er!

  2. Christopher Anderton

    Hej. Ni är vinnare.
    Kolla in hos oss.

Lämna ett svar till Christopher Anderton Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.