Översvämning på kokbokshyllan

Det måste bli bättre ordning på kokbokshyllan! Den har växt till drygt en och halv meter men jag kan inte bestämma mig för hur alla böcker ska stå. Ska de stå temavis? Eller storleksvis? Ska jag blanda svenska och engelska titlar? Kanske är det bättre att låta de som har störst bokrygg att ligga ner på en hylla under de andra, eller är det opraktiskt? De som används mest borde kanske vara mest tillgängliga? Borde jag rensa bort några igen? Ska jag ha kvar kokbokshyllan som numera har hamnat över soffan istället för matbordet? Helst hade jag velat ha alla kokböcker i köket men där får de inte riktigt plats. Drömscenariot vore ju att ha utrymme för en hel bokhylla med bara kokböcker, med en bekväm fotölj bredvid, Anettes samling på 150 kokböcker till exempel låter ju underbart.

Hur gör ni? Sorterar ni författarvis eller eller temavis? Så snart detta projekt är klart så ska jag ge mig in i den stora högen av tidningsurklipp med recept, huh, det kräver nog ett eget inlägg så småningom.

5 kommentarer

 1. Anne

  Hel bokhylla, bara kokböcker. 8 fack i den. Sortering efter.. mitt eget system. 🙂 Och jag vet exakt var allt står, alltid!

 2. xtian

  2 kategorier, matböcker och kokböcker. Matböcker (mkt bilder, historier, få recept) står i bokhyllan med andra mindre viktiga böcker(romaner, fakta etc). Kokböcker, sorterat efter storlek står i egen bokhyylla tillsammans med ett vinställ. Blir färgglatt och ser bara “lite” oorganiserat ut. Och man vet oxå alltid var allt står, exakt.

 3. Viktoria Schiöler

  Jag har också en kokbokshylla (i hallen faktiskt, det första man ser). Böckerna är inte sorterade på nåt speciellt sätt, men jag vet också rätt väl vilken bok som står var. Bläddrar lite varje kväll, sådär slött framför teven (min vardagslyx)…

 4. Annette

  Jag har, ähum, tre kokbokshyllor.

  En liten, smal, bredvid kylskåpet med de allra mest grundläggande (Annas, Vår kokbok, Bonniers kokbok, den av Julie Andrieu som jag använder mest vid given tidpunkt).

  Ett överskåp i köket med de därefter kommande mest högfrekvent använda (Nigella, Jamie Oliver, allt möjligt från Marabout, de av Julie Andrieu som inte står i förut nämnda hylla, Trish Deseine m.m. m.m.).

  En låg Billy i hallen (som Viktoria) med dörrar där resten står/är inknökade. Där står de nog mest efter storlek – det är litet olika långt mellan hyllorna.

  Och så har jag ju en hög bredvid sängen också…

 5. Elin

  det kanske kan vara ett alternativ: de mest akuta böckerna vid spisen och resten i vardagsrummet?!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.