Chokladkaka med tryffel

Från menyn till J:s överraskningsfest.

Chokladkaka med tryffel och pinjenötter

Ingredienser
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Tryffel
1½ dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad
½ dl rostade pinjekärnor

Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 timme före servering. Skär i smala bitar.

Recept från Arla

3 kommentarer

  1. Lina

    Den här kakan/tårtan har jag gjort och jag tycker det är svårt att balansera mellan “åh, vad gott” och “nej, nu åt jag för mycket”… 😕

  2. Att överraska en 30-åring » Tre tjejer i köket

    […] melonsallad och mango/avokadosalsa; dryck till varmrätten var Mauro Primitivo. Slutligen åt vi chokladkaka med tryffel och pinjenötter tillsammans med kaffe/te och avec. En äkta skånsk spettekaka fanns också med på ett hörn, […]

  3. Lissy

    Har testat den här kakan och den är SUPER DUPER god 😀

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.