Att överraska en 30-åring

Sambon fyllde 30 medan vi var på Sicilien och en stor anledning till att vi var bortresta när han fyllde år var att han inte ville ha någon fest. Trist tyckte jag, och trist tyckte hans mamma. Så vi smed planer i hemlighet och efter mycket hysj-hysj och hemlighetsmakeri, dåliga bortförklaringar och fantasifulla lögner var det så dags i lördags. Sambon placerades i bilen med förbundna ögon och sedan åkte jag alla kringelkrokar jag kunde komma på för att han inte skulle förstå att vi var på väg hem till hans mamma. Väl där väntade alla gästerna i trädgården. 🙂

överraskad men nöjd och glad

Vi började med snittar (Pestosnurror, Små italienare, Kräftor och rom) tillsammans med bubbel, Jacob’s Creek, och så lite kubb- och boulespel i trädgården. Vädret kunde inte ha varit bättre och alla verkade trivas, framför allt han som inte ville ha någon fest! 😉

Därefter blev det tomat- och mozzarellasallad till förrätt. Varmrätten bestod av mästerligt grillad oxfilé (svärfar is the man!), klyftpotatisar, svärmors fantastiska trattkantarellsås, melonsallad och mango/avokadosalsa; dryck till varmrätten var Mauro Primitivo. Slutligen åt vi chokladkaka med tryffel och pinjenötter tillsammans med kaffe/te och avec. En äkta skånsk spettekaka fanns också med på ett hörn, “direktimporterad” av J:s syster.

Ett stort tack till mina medbloggerskor som på olika sätt stöttat mig både mentalt och mer handfast i förberedelserna inför festen! Stort tack även till J:s familj som också hjälpt till på många olika sätt!

En kommentar

  1. Tre tjejer i köket » Arkiv » Snittar till en 30-åring

    […] Snittar till en 30-åring Från menyn till J:s överraskningsfest. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.