Dill- och tomatpasta med kräftstjärtar

I senaste numret av ICA:s Buffétidning finns flera bra vardagsrecepet. Ett av dem testade jag igår. Helt klart godkänt. Åtminstone med några mindre förändringar.

Dill- och tomatpasta med kräftstjärtar (ursprungsrecept från ICA)

Till fyra personer bevhövs:

1 purjolök
1 squash
1 msk smör
1 burk krossade tomater (400 g)
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl lättcreme fraiche
2-3 msk hackad dill
kräftstjärtar i lag, efter eget tycke och smak (ju fler desto bättre!)
cayennepeppar
salt

Gör så här:

Skölja och skiva purjon och tärna squashen. Fräs grönsakerna i smör i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning, lättcreme fraiche och dill. Låt koka i fem minuter. Häll i kräftstjärtarna, strö ev över mer dill och servera tillsammans med kokt pasta.

Helenas kommentar: Creme fraichen känns inte så nödvändig, jag föredrar en vassare tomatsås. Alternativet är att ha i en klick creme fraiche med tomat & basilika. Färsk dill känns som ett måste, den frusna varianten jag hade hemma blev trist och smaklös. Och vill man ha en helt vegetarisk rätt är det bara att utesluta kräftrumporna.

En kommentar

  1. Elin

    *skrattar fortfarande* 😉

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.