Bondens egen marknad

Äntligen så kom jag i väg till Bondens egen marknad på Söder. Marknaden finns på Katarina Bangata och börjar vid korsningen till Götgatan. Varje lördag har de försäljning av frukt,grönsaker,blommor och massor av lokalproducerade varor i fina burkar.

Det finns två regler för att få sälja sina saker på marknaden;

Regeln om enbart producenter
Lantbrukaren ska ha odlat eller fött upp allt han/hon säljer på marknaden. Även huvudingrediensen i förädlad mat som sylt, saft eller korv måste komma från lantbrukarens egen gård. På marknaden delar en del bönder torgstånd, men samarbetet måste alltid synas tydligt för kunden på skyltar.

Regeln om närproducerat
Alla involverade gårdar ligger inom 250 km radie från marknaden och räknas därför som “närproducenter”.

Hursomhelst, det är en massa fina råvaror till bra priser och nästa vecka är jag tillbaka för att köpa en getost som jag ångrar att jag inte köpte!

2 kommentarer

  1. Lisa

    Ah! Jag var också där! Fyndade gula tomater, citrontemynta (igen), rökt hjortskinka och gul mangold. Sen till Nytorget för att glassa på AH och gräta om det var bättre än Gelateria Italiana. Lisas kafé precis bredvid Bondens är lysande.

  2. Bondens Egen Marknad – höstversionen » Tre tjejer i köket

    […] skrev om Bondens Egen Marknad redan 2005, men jag hittade inte dit förrän i helgen. Lagom till det allra sista […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.