Glassiärenglass

I min gamla hemstad Karlskrona kan man äta stora glasslass för nästan inga pengar alls. På Glassiären köper man en kula för 21 kr, två för 24 kr och tre för 27 kr. En Glassiärenkula motsvarar tre normala glasskulor. Att få ner tre kulor är en omöjlighet, det är tufft nog att äta upp två. Det finns en specialvariant också; en, två eller tre kulor med mjukglass på toppen. Hur man ska kunna äta en sådan skapelse förstår jag över huvud taget inte. Glassen äts med fördel i de nybakade våfflorna och det luktar förstås ljuvligt av våfffelgräddning långt ut på gatan.


Kön ringlar sig alltid lång utanför glasstället.


Våffelgräddning


M:s special bestående av två kulor (päron och blåbär) och mjukglass på toppen, 31 kronor och mättande som en lunch.


Min tvåkulorsglass med pecannöt och mango/melon för 24 riksdaler. Och nej, jag orkade inte äta upp.

13 kommentarer

 1. Maria

  Jisses vilka glass! Attans att jag inte bor närmare, jag hade annars kastat mig i bilen och köpt en glass på direkten.

 2. Elin

  Jag får flashbacks från magknipet efter att vi hade varit där förra sommaren! Men ack så gott!

 3. Anders

  Hmm, för två somrar sen stod jag vid det här glasstället och fånglodde i tio minuter när en tjej gräddade våffelstrutar. Det var nog faktiskt våfflorna som imponerade mest…

 4. Ida

  Oj, nu fick jag lite hemlängtan hem till “staun”! En sommar är ingen sommar om man inte köper en glass man inte orkar äta upp på Glassiären!!

 5. Anders R

  Glassiären är en hit på somrarna när man är i kalrlskrona skärgård måste man gå upp och köpa en glassbåt. mums fillibaba:shock::smile::razz:

 6. Annika

  Bara man står ut med köerna så… 🙄

 7. Leo

  Står gärna i kö för en sån glass och de snygga serveringstjejerna

  LEO

 8. Erika

  Nu blev jag superglad! Älskar glass. Har hotall bokat i Karlskona i början av juni… Det kommer att bli toppen 😎

 9. Anna

  Ja, glassiären är ett måste när man är i Karlskrona. Kan verkligen rekommendera detta underbara ställe med så många olika smaker att välja på. Ät inte för mycket mat innan bara! 😛
  Dock ett minus för figuren. Men banta får man göra en annan dag. Man måste få unna sig en god glass (måltid!!) någon gång ibland. 😆

 10. kristina Engström

  jätte god glass men var kan man hitta öppet tiderna:roll::roll:

 11. Charlotte

  I Åhus hade vi fram till ett par år sedan ett liknande ställe, som var välkänt vida omkring: Tre Toppar! GIGANTISKA kulor (en kula = tre kulor) och underbara nybakade stora strutar. Dessutom världens godaste “chokladdopp” – de doppade glassen i choklad som omedelbart stelnade på glassen. Glassen som såldes var Åhusglass förstås, med massor av goda smaker. (tex lakrits och polkagris, och favoriten gräddnöt)
  Tyvärr finns inte Tre Toppar längre – den klassiska chockrosa kiosken revs och kiosken flyttades och bytte namn – och nu är inget sig likt längre.. Får väl bege mig till Karlskrona och testa om Glassiären håller måttet. Vilken glass serveras?

 12. Erika

  Vet inte om jag hade för stora förväntningar. Men inte blev de uppfyllda inte!:eek: Maken och jag skulle dela glass, för efter en härlig hotellfrukost fanns det egentligen inte plast för mer. Vi tog två smaker och inte var de större än vanliga glasskulor. Glassen var skapligt god, men inget speciellt, var det Åhus eller Sia glass??? Och priset var ju ordentligt tilltaget…..

  Tur att vi inte åkte 70 mil för glassen :wink:, det blev dock en sväng över till Öland och en hederlig 88:an, när vi ändå var i de södra delarna av riket.

  Nu har Wayne´s börjat med en underbar italiensk glass. Jippie!!

 13. Charlotte

  Erika – håller med dig om att italiensk gelato är den godaste glass som finns! Så smakrik!! Pistasch, hasselnöt, espresso… Häromdagen åt jag en underbar rhubarb gelato ! Sådan kontrast till den amerikanska glassen som tycks följa budordet : “låt oss ta alla smaker vi gillar och så ihop i en och samma glass!”… (marshmallows, choklad, nötter, kakdeg, sockerkaksmet, körsbär och pretzels tex… eller varför inte sockervadd och småkakor i coca cola glass!? Inga kombinationer tycks omöjliga här…) Blä säger jag!!!! LESS IS MORE! Vad säger ni?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.