Sonjas Grek
Grekisk mat gör sig förstås allra bäst på plats i värmen i Grekland, men den är också riktigt lyckad på Bondegatan 54 på Söder. Hos Sonjas Grek kan man äta ljuvliga marinerade oliver, vitlöksbröd som tar slut alldeles för snabbt och varmrätter som det helt enkelt inte går att välja bland. Än så länge har jag provat två varmrätter och jag placerar den halloumipanerade kycklingfilén på första plats och den örtbakade havskatten i vit sparrisbuljong som god tvåa. Yoghurtglassen med de rostade nötterna är löjligt god och jag hade lätt kunnat klämma två portioner på raken (och då ska ni veta att jag inte alls är någon efterrättsmänniska!).
Havskattsbild… tagen lite i smyg
Frida
Åh det lät ju jättegott. Jag får döva mitt sug med fetaosten som ingår i resterna vi ska äta ikväll…
Helena skriver
Sonjas Grek är verkligen toppen! de har en förrätt som är ”lite av varje” (Pikilia), en kort intevsiv trip till Grekland!
Söndagsmat för en hundring på Sonjas Grek » Tre tjejer i köket
[…] Jag har bloggat om Sonjas Grek tidigare. Inlägget hittar du här. […]