Lyxhelg

Har haft en lyxhelg med idel god mat! I lördags åkte jag och sambon till Systrarna Delselius, i söndags åt vi lunch på Grays Deli och på nationaldagen var ju jag och bloggisarna på Koloni. Hemma hos oss blev det sedan en lite midsommar-längt-inspirerad nationaldagsmiddag med svenska smaker (även om det var belgiska jordgubbar).

böckling med färskpotatis
Böckling, färskpotatis, gräddfil&gräslök, rädisor och gurka – enkelt och gott!

Limemarinerade jordgubbar Elle a’la carte

limemarinerade jordgubbar

Ingredienser

1 liter jordgubbar
2 limefrukter
4 msk florsocker

Gör så här
Ansa och skiva 1 liter jordgubbar och lägg i en skål. Riv skalet av 2 limefrukter och pressa sedan saften. Sikta ca 4 msk florsocker över jordgubbarna, häll på limesaft och garnera med limeskal. Låt stå i rumsvärme en stund innan servering.

Kommentar
Vi la till en klick Kesella jordgubb&lime vid serveringen, men jordgubbarna var supergoda redan som de var så det var egentligen bara “grädde på moset”. Perfekt sätt att få mer smak i importgubbarna!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.