Lammfärsbiffar med bulgursallad och tzatziki

Lammfärsbiffar

 • 600 gram lammfärs
 • 1 ägg
 • ett halvt paket fetaost
 • oregano, timjan, salt och peppar

Blanda lammfärs med ägg, blanda ner kryddorna och smula ner festosten. Forma till biffar i lämplig storlek, mina blir någonting mittimellan köttbullar och pannbiff. Stek biffarna som vanligt.

Bulgursallad

 • 2-3 portioner bulgur (koka enligt förpackning)
 • 1 pkt cocktailtomater
 • tärnad paprika
 • blandad sallad

Blanda allt i en salladsskål – klart! Dagens version kryddades med harissa, vilket blev bra.

Tzatziki

Jag tror alla har sitt eget recept på tzatziki. Jag har gärna i en skvätt olivolja och balsamvinäger i min, förutom riven gurka, kryddor och matlagningsyoghurt.

3 kommentarer

 1. Anonymous

  Hej, jag ville bara tipsa om den underbara turkiska yoghurten som de har på t ex Willys, den är oslagsbar till tsatsiki (och eftersom jag aldrig har kommenterat förr så lyckades jag först (tror jag) maila det här tipset). Betty heter jag, läser ofta här men i tysthet. Skriver själv på Ord (www.smexit.se/ord)

 2. Elin

  Jag vet precis vilken youghurt du menar, och den är jättegod till tzatziki. Fast jag har bara sett den som enlitersförpackning, det hade ju varit smidigt om den fanns i mindre förpackningar också…

 3. Anonymous

  Jag har en stor familj, en enliters turkyoghurt tar slut på en vanlig vecka med två vita kalla såser (tsatsiki, romsås till rökt fisk osv). Två tonåringar kan äta vem som helst ur huset. Men för alla andra hade det ju varit smart med tvådeciliters. Å andra sidan är den så billig, en liter kostar mindre än två matlagningsyoghurtar så man har råd att låta den stå och bli gammal.
  Betty

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.