| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 22/04 2014 kl. 12:11 2 kommentarer

Påskens enklaste (och godaste) sallad

I söndags monterade vi ihop en liten förrättssallad på överbliven gravad lax tillsammans med de grönsaker som låg kvar i kylen efter påsken. I sin enkelhet blev det en ypperligt fin förrätt tillsammans med kall riesling.

Använd sparsamt med ruccola, inte mer blad än att det håller ihop och formar salladen. Låt alltså fänkålen dominera tillsammans med laxen. Salladen får gärna stå en stund efter att den marinerats med citrondressingen. Samma sak gäller för röran med nyriven pepparrot.

CITRONDRESSAD SALLAD MED GRAVAD LAX, FÄNKÅL OCH RÖDBETA TOPPAT MED PEPPARROT OCH-SMETANAQUENELL

Till salladen:

  • strimlad gravad lax i långa remsor
  • dillvippor
  • finstrimlad fänkål
  • ett par nävar ruccolablad
  • en dressing gjord på färsk citronsaft, olivolja, salt och peppar
  • strössla över fint tärnade inlagda rödbetor
  • toppa med en quenell  av smetana smaksatt med färsk pepparrot

pasklaxsallad

Till detta passade en lättsam riesling fint till. Sankt Urban Riesling 2012 finns inte på Systembolaget men vi har köpt det hos The Wine Company.

 

pasklaxsallad1

Liknande inlägg:

2 svar till “Påskens enklaste (och godaste) sallad”

  1. Fröken Dill skriver:

    Perfekt! Jag har en rejäl bit gravad lax kvar i frysen. Ser ut som en fin vårsallad och såklart ska man festa till det och dricka en torr riesling till.

  2. […] året gjorde vi en citrondressad rucolasallad med gravad lax, fänkål och rödbeta + pepparrots och smetanaquenell som är ett riktigt guldkorn. Ja typ alla mina favoritsmaker på samma […]

  3. […] Citrondressad sallad med fänkål och rödbeta toppad med pepparrot och smetana […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *