Påskrelaterade sista-minuten-tips

Den här bilden har legat och skramlat bakom bloggkulisserna sedan förra påsken. Inlagda gulbetor är nämligen mitt enklaste sista-minuten-tips på om du vill ha något riktigt gult tillbehör på påskbordet!

Det blir en väldigt klassisk vårrätt till långfredagslunch senare idag. Eftersom gästerna sitter i bilen så tänker jag inte berätta än här vad det blir. Men mycket vårigt och klassiskt som sagt.

Annars så har vi inte så mycket påskmat planerat ännu till helgen. Barnen har pyntat  lite och planerar påskgula naglar. Jag har gjort Hovkonditorns fina citronkakor och lagt in lite sill med calvados. Det sistnämnda receptet behöver jag finslipa på ytterliggare innan jag delar med mig.

Mer påsktips från arkivet? Helena har massor av fina tips i det här inlägget. Lagar du lammstek så får du inte glömma myntasåsen! Den här solgula mandeltårtan gör jag gärna innan påskhelgen tar slut. Ambrosiakaka med aprikoser passar också fint på det gula påsktemat!

Av någon anledning hittar jag inte någon bild på Bucks Fizz i arkivet som är en ytterst förväntad  drink-före-maten hemma hos svärföräldrarna innan den stora kalkonmiddagen på julen. Den gula klassikern är också fin till påskfirandet!

En kommentar

  1. Påskmatsplanering » Tre tjejer i köket

    […] Om du vill ha gult tema på påskbordet så kan du pickla gulbetor: […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.