| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 31/07 2012 kl. 18:17 1 kommentar

Pitachips

När vi var på Nya Zeeland i vintras så var pitachips en given favorit bland småplocket när vi dukade upp utanför vår älskade husbil. Givetvis så är det ju enkelt att göra sina egna:

  • Dela pitabröden i två rundlar och skär varje rundel i åtta bitar.
  • Jag blandade olivolja med pressad vitlök och en marockansk kryddblandning som heter ras el hanout för att sen snabbt pensla på pitachipsen. Ras el hanout  finns i ett antal varianter. Den vi har hemma just nu doftar koriander, lavendel, kanel och nejlika.
  • Baka de penslade pitachipsen på en ugnsplåt i ca 200 grader i drygt 5 minuter.

Det finns gott om tips i arkivet på dippvänliga röror som passar till nybakade pitachips. Prova till exempel: bönröra, kikärtsröra, hoummus, auberginerörarostad paprikacreme med citron, fetaostcreme med oliver eller fänkålsdipp.

Pitachips kan avändas istället för krutonger i sallad som på bilden nedan. Undvik isåfall att dressa salladen i förväg eftersom pitachipsen gör sig bäst torra och krispiga.

Liknande inlägg:

Ett svar till “Pitachips”

  1. Veronica skriver:

    Bra tips!

    Det ska jag prova nästa gång jag gör buffé – tack 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *