Fetaostkräm med oliver

Efter en period med nästan ingen matlagning alls gjorde jag fetaostfylld kycklingfilé igår (och stektermometern har blivit en riktig favorit när jag steker kyckling i ugnen, 70 grader ska termometern visa när kycklingen är klar!). Till kycklingen gjorde jag en okomplicerad fetaostkräm (perfekt när det blev fetaost över från kycklingfyllningen).

Till två personer behövs:

ca 100 g fetaost
2 msk lätt creme fraiche
lite vatten
salt
svartpeppar
gröna oliver, skivade

Gör så här:

Skiva fetaosten och mixa den tillsammans med en liten skvätt vatten. Tillsätt creme fraiche, en gnutta salt ( se upp, osten är salt i sig!), svartpeppar och oliver. Färdigt!


… och potatisklyftorna är med som vanligt!

5 kommentarer

 1. Idaho

  Jag undrar vart du köpt din stektermometer? Finns det flera olika sorter? Eller är det bara en standard?
  Det ser väldigt gott ut!!!

 2. Helena

  ->Idaho: Jag vet faktiskt inte vad det är för märke på stektermometern, men jag tror att den är köpt på Åhléns. Inte alls märkvärdig (digital), men väldigt användbar.

 3. Elin

  Stektermometer är jättebra! Jag använder det mest till kött, typ stekar och tjälknölar men resultatet blir ju jättebra.

  Jag gillar min enkla billiga stektermomter, tror den är köpt på ica faktiskt. Välj en termometer där man kan ha displayen för grader/temp utanför ugnen så slipper du glutta in i ugnen hela tiden jämfört med om du har den gamla sortens stektermometer där graderna står på själva termometern (dessutom så larmar de ju inte heller), lite rörigt förklarat men låter säkert glasklart 🙂

 4. Albin

  på fetakrämtemat är grekens röra en klassiker;
  mixa helt enkelt en god, krämig fetaost (jag tycker nog bäst om de bulgariska med komjölk, även om det inte är riktigt äkta) med olivolja, lite vitlök och en massa färsk basilika. det kan aldrig slå fel.

 5. Pitachips » Tre tjejer i köket

  […] till exempel: bönröra, kikärtsröra, hoummus, aubergineröra, rostad paprikacreme med citron, fetaostcreme med oliver eller […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.