| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 29/04 2012 kl. 8:23 2 kommentarer

Helgfrukost: cocotte med skinka och ost

Det är Hanna som inspirerat mig till att börja laga små cocotter på helgfrukosten och det är synnerligen en guldkant på söndagsfrukosten! Dessa går ju att variera i det oändliga men jag kan trots allt inte motstå en ganska klassisk variant med skinka.

COCOTTE MED SKINKA OCH OST

  • Smöra en liten serveringsskål typ en ramekin (inte för stor, tänk på att det är en liten portion).
  • Knäck ner ett ägg. Var rädd om gulan så att den förblir hel.
  • Späd  med lite vispgrädde (eller creme fraiche).
  • Droppa ner några droppar tryffelolja.
  • Pynta på med lite strimlad skinka och toppa med liten finriven vällagrad ost.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Cocotte bakas i vattenbad. Fyll därför en större form med hett vatten och ställ sedan i cocotteformarna så att är till hälften täckta med vatten.
  • När vitan har stelnar är cocotten klar, förhoppningsvis så får du en perfekt krämig, lätt rinnande gula i cocotten.
  • Toppa med nymalen svartpeppar  och ev  en liten nypa flingsalt och ät bums!

Hello söndagsfrukost!

Liknande inlägg:

Tipsa / Skriv ut / Bokmärk:

2 svar till “Helgfrukost: cocotte med skinka och ost”

  1. Hanna skriver:

    Tack för länkningen och roligt att du gillar cocotter! Det roliga är ju att man kan ha i precis vad man vill.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *