| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 29/04 2012 kl. 8:23 2 kommentarer

Helgfrukost: cocotte med skinka och ost

Det är Hanna som har inspirerat till att börja laga små cocotter på helgfrukosten. Synnerligen en guldkant på söndagsfrukosten. Dessa går ju att variera i det oändliga men jag kan trots allt inte motstå en ganska klassisk variant med skinka.

COCOTTE MED SKINKA OCH OST

  • Smöra en liten serveringsskål typ en ramekin (inte för stor, tänk på att det är en liten portion).
  • Knäck ner ett ägg. Var rädd om gulan så att den förblir hel.
  • Späd  med lite vispgrädde (eller creme fraiche).
  • Droppa ner några droppar tryffelolja.
  • Pynta på med lite strimlad skinka och toppa med finriven vällagrad ost.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Cocotte bakas i vattenbad. Fyll därför en större form med hett vatten och ställ sedan i formarna så att de är till hälften täckta med vatten.
  • När vitan har stelnat är cocotten klar. Förhoppningsvis får du en perfekt krämig, lätt rinnande gula.
  • Toppa med nymalen svartpeppar och ev en liten nypa flingsalt och ät bums!

 

Liknande inlägg:

2 svar till “Helgfrukost: cocotte med skinka och ost”

  1. Hanna skriver:

    Tack för länkningen och roligt att du gillar cocotter! Det roliga är ju att man kan ha i precis vad man vill.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *