| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 09/10 2011 kl. 12:01 2 kommentarer

Ny skafferifavorit – Labneh!

Det har pratats mycket om den libanesiska färskosten labneh på twitter på sistone. Redan när jag läste pressmeddelandet så insåg jag att det här var något som skulle passa in i vårt kök. Väl avrunnen getyoghurt, formade till ostbollar, lagrad i olivolja… – det lät lovande helt enkelt.  Nu när jag har provat den så kan jag konstatera att den  är mild, krämig, syrlig men att den  även har en karaktäristisk getostsmak. Labneh ersätta fetaost i alla möjliga sammanhang. Hela familjen är förtjust i den!

Vi har testat oss fram och blandat ner den i olika röror men faktiskt så är den nästan bäst som den är; lätt mosad m olivolja och flingsalt. Typ med fruktig marmelad på muslibrödet. Eller som på bilden nedan, med grönsaker i pitabröd. Det här är helt klart ny favorit hemma hos oss!

PS! Labneh har även en egen fan-sida på facebook!

Liknande inlägg:

2 svar till “Ny skafferifavorit – Labneh!”

  1. Hanna skriver:

    Ohh, måste testa!

  2. […] Det är en fantastiskt god ost gjord på getyoughurt som jag nämnt tidigare här i bloggen. Du kan göra den själv men går numera att köpa marinerad som ostbollar på burk i välsorterade […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.