| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 27/07 2011 kl. 10:47 4 kommentarer

Sommarmat: pizza med ratatouille

Nu när squash och aubergine är i säsong så lagar vi gärna ratatouille. Sällan efter något specifikt recept utan mest utifrån vad som finns i skafferiet. Här finns en skiss, men som sagt, vi har sällan någon exakt plan med vårt hopkok, ofta innehåller den dock squash, aubergine och paprika utöver tomaterna. En outtröttlig middagskombo hemma hos oss är förövrigt lamm, ratatouille och stekta polentaskivor men det blir senare i höst.

Och ratatouille är ju en av världens bästa rester! Till exempel så är den ju en grym ersättare till den klassiska tomatsåsen på pizzan. Som här – en snabbfixad lunch där pizzan toppats med ratatouille, tonfisk, svarta oliver och färsk oregano. Faktiskt, jag törs påstå att det är godare än vanlig tomatsås!

Helenas recept på pizzadeg hittar du här!

Liknande inlägg:

4 svar till “Sommarmat: pizza med ratatouille”

 1. Bettina skriver:

  Åh vilken bra idé! Hade jag aldrig tänk på tidigare men kommer definitivt att testas omgående!

 2. LeChef skriver:

  Hej! Jag har just lagt upp sidan http://www.receptplatsen.se och letar lite matintresserade personer att hjälpa fylla på med recept osv. Länkar gärna till din blogg från sidan eller lägger till en artikel om du vill skriva en. Skapar du en profil på sidan kan du även länka till din egen matblogg (den här bloggen dvs) i profilen och automatiskt visa dina inlägg på webbsidan.

  http://www.receptplatsen.se kommer även ha en iPhone och Android app för att organisera sina recept, kokböcker och matsedlar.

  Mvh,
  LeChef

 3. […] Jag gillar helt klart upplägget – för typ allt går ju att ha på pizza! Jag gillar att ha överbliven ratatouille som topping. Prova rotfrukter som variation,  varva skinka/fikon/honung, eller stärk upp med bönor om det […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.