Inspiration till nyårsmaten

Som vanligt så här dagarna innan nyår skjuter besöksstatistiken i höjden och bland de mest frekventa sökorden hittas nyårsmeny, nyårsmat och snittar. Så här kommer lite hjälp på traven!

Nyårsdukning

I inlägget Mat till nyår hittar ni ett tipsinlägg likt det här från 2007 med länkar till våra nyårsmiddagar åren 2004, 2005, 2006 och lite annat.

Gratinerad hummer

2007 var vi krassliga och firade på olika håll. Helena bjöd på oxfilé med parmesanslungad potatis och hos mig blev det gratinerad hummer, hjortfilé och pannacotta.

Crème brûlée

2008 års nyårsmeny innehöll bl.a. med hummersoppa och crème brûlée.

Lycka till med matlagningen!

5 Comments

  1. Fru Matglad

    Ser så fint och gott ut!

  2. Birgitta Höglund's Mat

    God fortsättning till Er alla tre 🙂
    Vilka härliga nyårsrätter, hummersoppa är ju himmelskt.
    För att inte tala om Crème Brûlée. Min absoluta favorit.

    Åker till Cypern på 6 veckor i morgon. Där brukar vi köpa med en varsin brûlée från ett konditori och sätta oss ute på piren i Ayia Napa och njuta av. Det är vårt lördagsgodis.
    Ha en bra matvinter, tittar in och får lite inspiration då och då.

  3. Helena Ljunggren

    God fortsättning på det nya året!

    Underbar dukning och hummern ser fantastiskt god ut 😛

  4. Jimmie

    Älskar hummer och crém brulée. Ha ett got nytt blogg år.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.