| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 30/09 2009 kl. 21:21 8 kommentarer

Pangasiusfilé med senapsås

Jag hade egentligen en helt annan plan för de här fiskfiléerna. Men det är gräsänksvecka och trötta barn som hänger som koalabjörnar runt båda benen när jag försöker få till middagsmaten. Vad är det jag försöker säga om det här? Att det gick fort! Och att barnen åt! Amen!

FISK OCH MORÖTTER I SENAPSÅS

  • 3 portioner pangasisusfilé
  •  ungefär samma mängd lätt kokta morötter
  • 1  burk lätt creme fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • finklippt dill
  • smaka av med flingsalt och peppar
  1. Lägg fiskfiléerna i en ugnssäker form tillsammans med morötterna.
  2. Blanda dijonsenap och dill med creme fraiche.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll röran över fiskfiléerna och sedan in i ugnen i ca 20 minuter på 225 grader.
  5. Under tiden hinner du koka potatis eller förbereda potatismos.
  6. Serverera med gröna ärtor.

Liknande inlägg:

Tipsa / Skriv ut / Bokmärk:

8 svar till “Pangasiusfilé med senapsås”

  1. Visst är det härligt med barn som äter och gillar fisk 🙂

  2. Elin skriver:

    Väldigt skönt faktiskt. Det funkar bättre än kött i vår familj 😛

  3. Erika skriver:

    Samma här. Lax är favoriten. Dock är de överens om att fiskpinnar inte är ”riktig” fisk, men det får duga ibland… 😛

    Sist blev det en del potatismos över, dagen innan hade lämnar en liten skål köttfärssås. Det blev en hemgjord typ av Shepheards pie med lite riven cheddarost på. Rackarns vilken god lunch jag fick! 😀

    Gillar att åtaranvända mat. Maken tycker det är kul när jag säger att det blir buffe till middag, det är samma sak som kylskåpsrensning, fast det låter betydligt trevligare.

  4. Lisa skriver:

    Härligt med sånahär recept som är godare än vad de är svåra! Och med modifieringspotential. Efter ett försök räknas det till standardmenyn. 🙂

  5. Eritrea skriver:

    Oj, oj, oj, så fort har nog aldrig fisken slunkit ner. Har en kräsen 4-åring där hemma och han ville faktiskt ha mera och tom grönsakerna åt han upp :-). Rätten kommer med all säkerhet att finnas med på matsedeln i framtiden. Tack för tipset.

  6. Elin skriver:

    Jag blir alltid glad när kräsna barn äter! Vad kul att han tyckte om det!

  7. […] 21/10 Fisk med morötter & potatismos – och så måste nog spetskålen gå åt. Det blir nog inte Pangasius utan nåt fyrkantigt […]

  8. Anna skriver:

    det där med koalabjörnarna känner man ju igen 🙂 ska prova det här, verkar jättegott för både vuxna och barn.

  9. […] 21/10 Fisk med morötter & potatismos – och så måste nog spetskålen gå åt. Det blir nog inte Pangasius utan nåt fyrkantigt […]

  10. […] Här var vi mest inne i ett ekorrhjul. Barnen gillade fisk med senapsås, det mesta med edamebönor och lyxade med fin mellis. Vi körde fikonderby och så bakades det en […]

  11. […] Vitfisk med senapssås & grönsak i ugn, potatis […]

  12. Pamela Malmö skriver:

    Har i ärtor&majs bland de kokta morötterna. MUMS! Citronpepprar overst =)
    Just sista gången jag gjorde d råkade jag jag ta dragon i creme fr ist för dill. Strödde på torkad dill på fisken innan c.f= SKITGOTT!!;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *