| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 21/09 2009 kl. 21:50 8 kommentarer

Litet fikonderby

Vi har kommit in i en veckorutin nu när vi beställer frukt och grönsaker från Årstiderna. Vi har varit väldigt nöjda med allt som har kommit under hösten och det känns skönt att alltid ha påfyllt med grönt i skafferilådan när ekorrhjulet snurrar i 180.

Häromveckan kom det färska fikon i veckoleveransen och det sammanföll med att jag hade köpt några gigantiska fikon hos grönsakshandlaren nere i Slussen. Så vi körde ett litet blint smakderby här hemma; små ekologiska fikon mot gigantiska marknadsfikon. Tärnat i lika stora bitar och så fick alla tycka till.

Kanske inte helt oväntat men vilken otrolig skillnad! De små fikonen till vänster är de från Årstiderna och de stora på bilden är de jag köpte på stan. Årstidernas fikon var hundra gånger bättre, så mycket smak! Och de andra får väl ses som snygga till dekoration men tyvärr  riktigt smaklösa. Heja Årstiderna!

Liknande inlägg:

8 svar till “Litet fikonderby”

 1. MrArboc skriver:

  En okunnig fråga – hur äter man färska fikon? Petar man ut det röda eller äter man med skal och allt?

 2. Elin skriver:

  Hugg in på skal och allt! Eller gör som Maria: http://www.ragazze.se/2007/10/17/mer-fikon-at-folket/

 3. Ulrika skriver:

  En fråga, säkert rätt puckad men fråga måste man göra: Kan man beställa från årstiderna om man bor i lägenhet? Hur går då leveransen till?

 4. Elin skriver:

  När jag la upp mitt konto på Årstiderna så skulle man uppge eventuell portkod så det är säkert inget problem. Om du går ihop med dina grannar när du beställer så kan ni spara in lite frakt också 🙂

 5. Färska fikon är väldigt gott när de är så där syrliga och smakrika, som era ekologiska var. Men de stora, fina med fadd smak är inte alls nån hit.

  Hoppas det blir fler och fler som väljer ekologiskt och får lära sig hur frukt, grönt och mat ska smaka 😉

 6. Karin skriver:

  jag har ett recept hemma med fläskfilé, fikon & portvin som bara är så gott! Inget jag gör särskilt ofta men ibland när jag vill ha nöjda gäster..

 7. Martina skriver:

  Ja, jag kan tänka mig att dom ekologiska var mycket godare. Har själv fikon i mitt växthus som har gett mig rätt många frukter under sommaren, nu sitter bara dom kvar som kommer att mogna under nästa år. Det är rätt så lätt att odla egna fikon så har ni växthus så testa! 😎

 8. Elin skriver:

  jag skulle verkligen vilja ha ett växthus! Nu blir jag lite avis 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.