| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 10/08 2009 kl. 22:08 5 kommentarer

Macaroni&Cheese

Vad vet jag om den amerikanska klassikern Macaroni&Cheese? Typ ingenting! Jag har i varje fall inga preferenser på hur det ”ska” smaka. I min variant kunde jag kunde inte låta bli att klippa ner lite gröna kryddor och jag blandade ner västerbottensost för att få mer smak. Det känns onekligen lite som Rachael Ray när man slänger ut hela klabbet i ugnsform!

MACARONI&CHEESE (4 portioner)

  • 4-5 portioner pasta, gärna lite större rör eller liknande
  • 50 gram smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 4,5 dl riven ost
  • 1-2 dl ströbröd
  • 1 tsk senap
  • en nypa flingsalt
  • några drag med svartpepparkvarnen
  • lite blandade gröna kryddor; jag använde gräslök, persilja och basilika
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Koka pastan ”halvklar”.
  3. Smält smör i en stor kastrull och red med mjöl. Blanda ner senap, peppar och salt. Häll i mjölken under omrörning och rör till en jämn sås.
  4. Rör ner riven osten i såen och låt den smälta.
  5. Tillsätt pastan.
  6. Klipp de gröna kryddorna fint och rör ner.
  7. Salta och peppra.
  8. Häll allt i en ugnsfast form. Strö över ströbröd. Bakas i ugnen i  ca 25 min.

Liknande inlägg:

5 svar till “Macaroni&Cheese”

  1. Charlotte skriver:

    Vad det gott då? I USA köper man en fryst form som man kör in i ugnen – men har aldrig blivit förtjust i rätten – tycker att det känns som att det fattas både grönsaker och kött.. Det kan man ju förstås variera och tillsätta själv – men det är ju knappast en nyttig rätt..

  2. Susanna B. skriver:

    Faktiskt är riktig traditionell Mac and Cheese ganska tråkig men alla ungar här älskar det. Men trixar man till den med lite kryddor och annat så kan det nog bli bra. Din variant ser helt ok ut.

  3. Petra skriver:

    Delia Smith gör en himla god variant i sin kokbok – med purjolök och stekt bacon/sidfläskbitar.

  4. Helena skriver:

    Lägg gärna skivade tomater ovapå.

  5. Elin skriver:

    Charlotte, tja ok om man har smakrika ingredienser, men visst vill jag ha grönsaker och mat också 🙂

    Susanne, well jag älskar ost så jag förlåter dem. Hur gör du din?

    Petra, jag gillar ju Delia och det där lät mer som min melodi 🙂

    Helena, innan det åker in iugnen?

  6. […] med pesto, egen ketchup med stjärnanis och kanel,  lyxiga kakor, getbrie med pärnomarmelad, macarony&cheese och pizza med kräftor och […]

  7. […] tänkt för barnen och deras kompisar kanske ska tilläggas. Jag dammade av ett gammalt recept för Macaroni&Cheese som finns här i matbloggen och varvade dess ostsås med okokt tortellini i en ugnsform med […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *