| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 27/05 2009 kl. 20:57 2 kommentarer

Gorgonzoladressing med gräslök

Ibland fastnar man i samma spår när det gäller att laga middagsmat. Allt smakar likadant och det är inte så lätt att komma på något ”annat”. Som med potatissallad till exempel, här hemma blir det lätt någon slags senapsdressing eller någon enklare vinegrätte.  Men lite av misstag så blev det en potatissallad med gorgonzoladressing häromdagen. Inte så dumt faktiskt!

Vi hade Castellis ekologiska gorgonzola hemma som är riktigt god. Jag är lite svårflörtad på mögelostar men den här passade mig i smaken. Idag åt vi förresten upp den sista biten – smulad över ugnsbakade grönsaker till en grillad fläskytterfilé.

Receptet till den här dressingen hittade jag i ett reklamblad från Zeta och där serverades den till hamburgare och blomkål. Jag vispade ihop dressingen och ringlade över den på en sallad på färskpotatis, blandad paprika, purjolök och ruccola.  Perfekt vardagsmat utan ansträngning! Jag kan tänka mig att den passar till ganska mycket, kanske till en krispig grönsallad och nygrillad biff nästa gång.

GORGONZOLADRESSING

 • 1,5 msk vitvinsvinäger
 • 100 gram gorgonzola
 • 5 msk olivolja
 • 2 msk finhackad gräslök
 • smaka av med lite flingsalt
 1. Smula gorgonzolan i en skål.
 2. Rör ner olivolja och vinäger, fortsätt vispa tills dressingen blir slät. Använd ev mixer. Späd eventuellt med några droppar vatten.
 3. Rör ner gräslök och smaka av med flingsalt.

Liknande inlägg:

2 svar till “Gorgonzoladressing med gräslök”

 1. Swedish Mike skriver:

  Den har dressingen ser valdigt god ut. Jag tror att jag maste prova den nasta gang vi kor BBQ.

  Tack for inspirationen!

  // Mike

 2. […] tid försvann i trädgården… det blev inte så mycket bloggat faktiskt men bland annat om en god gorgonzoladressing med gräslök som jag borde göra igen, rabarberpaj och en tomatsås med citron och honung. Och så hade vi […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.