| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 09/03 2009 kl. 21:36 7 kommentarer

Mascarponetårta med hallon och blåbär

Jag tror jag har bloggat om det förut men jag är verkligen inte vass på tårtor. Jag har helt enkelt inte den rätta fingerkänslan för få till snygga bakverk. Därför försöker jag labba fram ett säkert kort och de här två tårtfyllningarna blev bra tycker jag utan krångel.

Efter att ha läst innehållsförteckningen på tårtbottnarna i affären så bestämde jag mig för att slänga ihop en sockerkaka fast jag egentligen inte hade tid.  Jag använde lite kokos i formen och smaksatte sockerkakssmeten med lite citronsaft vilket blev bra.

Det blev två tårtfyllningae med mascarpone. Egentligen hade jag velat ha tre sockerkakslager och avslutat med ett kaklock ovanpå eftersom den översta fyllningen inte såg så snygg ut dagen efter när blåbären färgat av mascarponekrämen. Men utan misstag så lär man ju sig aldrig. Alternativt så är det nog mer tilltalande att ha den rosa fyllningen ovanpå, visst fattar ni vad jag menar?!

MASCARPONETÅRTA MED HALLON OCH BLÅBÄR

fyllning i mitten:

 • 125 gram mascarpone (en halv burk)
 • 1-2 tsk vaniljsocker
 • 100 gram mosade hallon

fyllning ovanpå:

 • 125 gram mascarpone (en halv burk)
 • 50 gram smält vitchoklad med lime och citron

Strö 100 gram blåbär ovanpå vid servering.

Liknande inlägg:

7 svar till “Mascarponetårta med hallon och blåbär”

 1. madde skriver:

  smarrigt det där såg ut*

 2. yllet skriver:

  Mmmm!!! Gott!!!

 3. Erika skriver:

  Flott gjort att rata färdiga tårtbottnar och baka själv! 😀 Jag köper ofta bottnarna när ungarna vill göra tårta. Det får liksom inte ta så lång tid när man ska fira att någons nalle fyller år… 😆

  Jag kan mejla dej ett recept på tårtbotten, som är luftig och fin, inte lika kompakt som sockerkaka, om du ska fortsätta baka tårtbotten.

  Och ja… den rosa fyllningen skulle få mina barn att jubla!

 4. Ida skriver:

  oj, vilken supertårta! jag tycker verkligen att mascarpone är väldigt bra i tårta. lite för sött men väldigt krämigt. fin tårrta, verkligen :)!

 5. Daniel skriver:

  Ser jätte gott ut Elin ha det så bra mvh Daniel

 6. Kalasgott skriver:

  Mums vilken smarrig tårta! Sådär lagom söt kan jag tänka mig, fräscht! 🙂

 7. Ingelöf skriver:

  Ohh det ser riktigt gott ut! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.