| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av fredag 05/09 2008 kl. 7:22 5 kommentarer

Semesterbak 2008

Precis som ifjol bakade jag en hel del på semestern, både gamla favoriter och nya! Av någon anledning blir det oftare av att jag bakar när vi är ute på landet än när jag är hemma i stan, kanske för att jag är mer avkopplad där ute.

När vi fick övernattande gäster överraskade jag dem med nybakt bröd till frukost, lätt som en plätt när det fanns hemgjorda ”bake-off”-frallor i frysen. Det var väldigt uppskattat! Dessutom bakades det både rabarberpaj och smulpaj med citron och äpple.

I ett av sommarens nummer av Laga Lätt hittade jag de här frukostbröden, degen var förvisso hur kladdig som helst att baka ut men det var det värt för de var jättegoda!

Frukostbröd med blandade frön


Snabba fröfrallor från Laga Lätt nr 6 2008
Ingredienser
50 g jäst
6 dl ljummet vatten
10 dl vetemjöl (600 g)
2 dl havregryn
½ dl blandade frön (jag använde solrosfrön, linfrön och pumpakärnor)
1 msk salt

Garnering
½ dl blandade frön (jag använde solrosfrön och linfrön)

Gör så här
Lös upp jästen i vattnet i en stor bunke. Tillsätt mjölet, havregrynen, fröblandningen och saltet. Blanda ihop till en ganska lös och kladdig deg. Jäs under bakduk i rumstemperatur i en timme, alternativt i kylskåpet över natten.

Dags att baka ut! Sätt ugnen på 250º och förbered två plåtar med bakplåtspapper. Med hjälp av mjölig sked eller med händerna (kladdigt!) formar man små frallor som läggs på plåtarna. Därefter penslas frallorna med lite vatten och strö över fröblandningen som ska vara garnering. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter tills frallorna blivit lite lätt bruna och fått en krispig skorpa. Allra godast nygräddade! 🙂

Liknande inlägg:

5 svar till “Semesterbak 2008”

  1. Ann-kristin S skriver:

    Så goda dom ser ut ,måste absolutt provas :smile:.
    Jätte fin sida ni har 😮

  2. Camilla skriver:

    Det ser både enkelt, gott och smarrigt ut, skall prövas.

  3. Sara skriver:

    Mm så gott!!

  4. Ebba N skriver:

    Ett tips är att använda den ”klassiska serveringsskeden”, som har vassa kanter. Men hjälp av en stabil slickpott fixar man lätt runda små bröd.

  5. fannie skriver:

    OH, ser riktigt gott ut. Måste nog provas imorgon!

  6. […] frukostbröd Annes scones Citronbröd Magnus frukostbullar Snabba fröfrallor Brytbröd med basilika Polentabröd på en halvtimme Frasigt bröd Matigt […]

  7. […] kommer receptet (innan jag ballar ur totalt om linfrön). Grundreceptet hittade jag här men har modifierat lite. Tack Tre tjejer i köket för […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *