| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 28/04 2008 kl. 20:16 2 kommentarer

Pumparisotto med kryddkrasse

I grönsakslådan från Årstiderna kom det med hokkaidopumpa som fick bli huvudingrediens i dagens risotto. Jag vet inte om pumpan i sig smakade så mycket men det blev bra tillsammans med kryddkrasse och en av mina favoritostar.

Till risotton hade vi en honungsglacerad älgkalvsryggbiff som skötte sig själv i ugnen medan risotton puttrade på spisen.

PUMPARISOTTO MED KRYDDKRASSE, 2 portioner

  • 3 nävar tärnad hokkaidopumpa, ca 1 x 1 cm
  • ca halv lök (liten), fint hackad
  • smör att fräsa pumpa och lök med
  • 1,5 dl arborioris
  • 2-3 dl grönsaksbuljong
  • en halv ask kryddkrasse
  • tärnad Allerum XO ost
  • salt och peppar
  1. Fräs pumpatärningarna en stund tillsammans med lök.
  2. Strö i riset och låt det fräsa en stund.
  3. Spä på buljong lite åt gången och rör om. Låt det sjuda i ca 15 minuter.
  4. Tärna Allerum XO-ost och rör ner i den varma risotton.
  5. Salta och peppra.
  6. klipp ner kryddkrasse. Klart!

Liknande inlägg:

2 svar till “Pumparisotto med kryddkrasse”

  1. Joakim skriver:

    Mm det lät gott det ska jag prova nu till helgen. Bra, snygg och välskriven Blogg för övrigt som jag kommer återkomma till. Titta gärna in på http://hygienkonsult.blogspot.com som är ett mirsmars av lite skåpmat, lite skräpmat, en krydda i tillvaron och lite matnyttigt..

    Ha de gott Joakim

  2. Elin skriver:

    Du är så välkommen tillbaka 🙂

Lämna ett svar till Joakim Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *