| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av fredag 25/01 2008 kl. 16:31 1 kommentar

Bulgursallad med apelsin och fetaost

Vi är lite slagna hjältar här hemma. Tvååringen har haft vattkoppor sedan i söndags och att kampera hemma med den ömma modern som enda sällskap och inte få träffa dagiskompisarna i en hel vecka är en utmaning som heter duga. Sömnlösa nätter och kliande koppor har minst sagt kryddat vardagen.

Och så har tålamodet trytit kring maten. ”Inte ha” är svaret på det mesta men häromdagen byggde vi ihop en bulgursallad på allt som är gott i hennes gastronomiska värld. Och hon åt tack och lov! Lite juligt tema möjligtvis med apelsin och russin men absolut ett vabbrecept att upprepa. Bulgur är lite av tvåtusentalets snabbmakaroner för det behöver inte många minuter på spisen och under tiden hinner du tärna och blanda de övriga ingredienserna. Vi hade stekt lammkotletter till!

Bulgursallad med apelsin och fetaost, 2 portioner

  • 2 portioner kokt fullkornsbulgur smaksatt med ett par tsk curry i samband med uppkoket
  • 15 cm gurka, skalad, skivad, delad och urkärnad
  • ett halvt paket cocktailtomater, dvs ca 125 gram
  • 2 apelsiner, tärnade
  • en halv, fint hackad röd lök
  • ett par nävar russin
  • ett halvt paket fetaost att smula ner i salladen, dvs ca 100gram

Såsen till bulgursalladen: blandades snabbt med matlagningsyoghurt och lite myntasås.

Liknande inlägg:

Ett svar till “Bulgursallad med apelsin och fetaost”

  1. […] i såsen, men det är alltid bra att ha en vanlig omgång klar att användas i kylskåpet. Tex till bulgursallad i olika varianter, i brödbak, eller till att toppa pizzan med aubergine och fetaost med . Men […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.