Det goda köket 2006

Alla tre Ragazzebrudarna var på matmässan Det goda köket på fredagskvällen. Ett smart drag visade det sig eftersom det var lagom mycket folk och utställarna inte hade hunnit tröttna på besökarna på samma sätt som när vi var på mässan under sista dagen förra år året.

Macademiaolja mm från AusScan

Det goda köket

Choklad från Belgiska Chokladimporten

Utställarna var av olika slag; småföretagare, stora tidningsjättar, en massa olivoljeförsäljare och små och stora vinimportörer. Provsmakning ingår i ett mässbesök och i år fick vi bl a prova charkuterier från Stigtomta Struts, flera sorters rapsoljor, fantastisk parmesan från både Risotto och Italian Tradition och god äppelemust från Kullabygdens Musteri. Så klart åkte vi hem med en massa shoppingkassar alla tre och i dem fanns bl a parmesanostar, kabanoss och pastrami gjorda på struts, tidningar, chips, parmesancreme, pasta, kryddblandningar, ajvar relish, äppelmust och chokladpraliner.

Helenas tre äppelmustflaskor från www.kullamust.se; original, kanel och svartvinbär

Pasta och kryddblandning med peppar, vitlök och peperoncino från www.risotto.nu

Vi provade även röda viner (bl a Penfolds Rawson´s Retreat – ett vin som passar fint både till lamm- och nötkött), Blossa 06 (väldigt god även kall!) och några olika champagnesorter; Lanson Rose Label, Lanson Black Label, Taittinger Brut Réserve och Louis Roederer Brut Premier (som nog har puttat ner Moët & Chandon till andraplatsen på min topplista). Jag kan lugna er med att vi inte drack hela glas av alla sorter…

Blossa 06-lansering

Vi var nöjda när vi kom hem på fredagskvällen, om än väldigt trötta, och kunde konstatera att det var en bra upplaga av Det goda köket.

Allra sist undrar vi; vad är det rimliga i att sälja nästrimmer på en matmässa?

Nästrimmer - på en matmässa???

9 kommentarer

  1. Oskar

    Jag vill också gå på mässa! Får jag följa med nästa år? 😀

    Blossa 06 på bilden?

  2. Helena

    -> Oskar: Eftersom du är vår gästbloggare får vi tänka på saken till nästa år! 😉 Japp, Blossa 06 it is. Riktigt god (jag har inte fått tag på någon än… hemska tanke).

  3. Günther Fliesenburgh

    Men det är väl ganska självklart med en nästrimmer !?! En god näsa som kan känna dofter från både mat och dryck är ett måste… jaha… det står visst naesehårstrimmer på förpackningen, ja vem vill ha hår i maten 😉

  4. BrazilianLinda

    Trevligt! Där hade jag också velat gå runt och njuta. Hittade ni någon brassemat? Det skulle finnas en hel del vad jag förstått.

    Hmm.. håller mig utan för näshårstrimmerpratet…

  5. Det Goda Köket » Tre tjejer i köket

    […] Vi var på mässan både 2005 och 2006. Förra året skrev vi om besöket här. […]

  6. Middagsgäster på en onsdag » Tre tjejer i köket

    […] Receptet kommer från en reklambroschyr som jag nappade åt mig på mässan. […]

  7. Pastasallad med chevréost, päron och valnötter » Tre tjejer i köket

    […] pastasalladen så blev det Stigtomtas strutskabanoss. Jag köpte den på Det Goda Köket i höstas och sedan dess så har den legat gömd i frysen. Jag är inte så överdrivet förtjust i […]

  8. Marias shopping på Det goda köket » Tre tjejer i köket

    […] vi var ju som sagt på Det goda köket i fredags och trots att vi gick omkring i flera timmar så hann man ju inte med att kolla in allt. […]

  9. Ragazzes nyårsmeny 2006 » Tre tjejer i köket

    […] började middagen med gott bubbel; Louis Roederer blev ju en favorit på matmässan tidigare i höstas så den fick inleda […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.