| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 21/08 2005 kl. 20:31 6 kommentarer

stenbitsrom+rödbetor+hallon=middag

Tack för tipsen om vad man kan göra med stenbitsrom! Det blev till sist stekt lax, en kall sås och kokt potatis. Såsen rördes ihop med crene fraiche + stenbitsrom + hackad gräslök + saften från en halv citron + salt och peppar. Enkelt och gott!

Salladen på tallriken är inspirerat från Fridas trendspaning: nykokta rödbetor i tunna skivor, lite finhackad rödlök, machesallad och en hallondressing (färska hallon + olivolja och balsamvinäger) – en god sallad som passar som förrätt och på sommarbuffén. Hallondressingen ska jag nog komma på fler användningsområden för!

Liknande inlägg:

6 svar till “stenbitsrom+rödbetor+hallon=middag”

  1. Frida skriver:

    Ha ha, kul att spaningen fick genomslag. Hur lyder utslaget? Var det en lyckad kombination?

  2. Elin skriver:

    Absolut! Hallon och rödbetor är dessutom snyggt tillsammans. Prova hallon med balsamvinäger tillsammans det är som godis!

  3. Myran skriver:

    Åhh… jag älskar kokta rödbetor! Dessutom kan man få en rolig överraskning när man går på toa dagen efter 😉

  4. Helena skriver:

    Hallon och balsamvinäger låter gott som tusan. Jag är ju hopplöst förälskad i min hallonbalsamvinäger… Måste prova!

  5. Elin skriver:

    Myran => Ja det sätter en å annan i skräck, jag hade akut rådgivning ang kollegans tvååring förra veckan och förslaget om ”det kanske är pga rödbetor” var väldigt välkommet 😉

    Helena => försök att fatta hur GOTT det blir på färska hallon. Det här är mitt nya knark 🙂

  6. Nykokta rödbetor är bara såå gott… med lite smör på… hallon är inte dumt det heller… på tårta t.ex.
    Kul tips där med kombinationen, skall testas med det snaraste!!

  7. […] 1. värm gårdagens kokta potatis i mikron2. ta gårdagens hackade röda lök och släng i stenbitsromssåsen.3. Så behövs det bara en näve machesallad, en hög kräftstjärtar, en halv acovado och en klick från gårdagens stenbitsrom och middagen är serverad: […]

  8. […] och-vaniljsirap som fanns gömd i skafferiet. Jag kan även tänka mig att den passar bra med en hallondressing. Fördelen med polkabetan jämfört med rödbetan är att den inte släpper ifrån sig lika mycket […]

  9. […] igår blev det en liknande fetaostsallad fast med hallon. Förra sommarens salladsfavorit var ju färska rödbetor med en hallonvinegraitte så vinegraitten dammades av på nytt och hallonen fick sällskap av min favoritvinäger; […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *