stenbitsrom+rödbetor+hallon=middag

Tack för tipsen om vad man kan göra med stenbitsrom! Det blev till sist stekt lax, en kall sås och kokt potatis. Såsen rördes ihop med crene fraiche + stenbitsrom + hackad gräslök + saften från en halv citron + salt och peppar. Enkelt och gott!

Salladen på tallriken är inspirerat från Fridas trendspaning: nykokta rödbetor i tunna skivor, lite finhackad rödlök, machesallad och en hallondressing (färska hallon + olivolja och balsamvinäger) – en god sallad som passar som förrätt och på sommarbuffén. Hallondressingen ska jag nog komma på fler användningsområden för!

9 kommentarer

  1. Frida

    Ha ha, kul att spaningen fick genomslag. Hur lyder utslaget? Var det en lyckad kombination?

  2. Elin

    Absolut! Hallon och rödbetor är dessutom snyggt tillsammans. Prova hallon med balsamvinäger tillsammans det är som godis!

  3. Myran

    Åhh… jag älskar kokta rödbetor! Dessutom kan man få en rolig överraskning när man går på toa dagen efter 😉

  4. Helena

    Hallon och balsamvinäger låter gott som tusan. Jag är ju hopplöst förälskad i min hallonbalsamvinäger… Måste prova!

  5. Elin

    Myran => Ja det sätter en å annan i skräck, jag hade akut rådgivning ang kollegans tvååring förra veckan och förslaget om “det kanske är pga rödbetor” var väldigt välkommet 😉

    Helena => försök att fatta hur GOTT det blir på färska hallon. Det här är mitt nya knark 🙂

  6. Günther Fliesenburgh

    Nykokta rödbetor är bara såå gott… med lite smör på… hallon är inte dumt det heller… på tårta t.ex.
    Kul tips där med kombinationen, skall testas med det snaraste!!

  7. Tre tjejer i köket » Arkiv » En näve av det ena och en hög av något annat

    […] 1. värm gårdagens kokta potatis i mikron2. ta gårdagens hackade röda lök och släng i stenbitsromssåsen.3. Så behövs det bara en näve machesallad, en hög kräftstjärtar, en halv acovado och en klick från gårdagens stenbitsrom och middagen är serverad: […]

  8. Dinkelsallad med polkabetor, ramslök och pepparrots och honungsdressing » Tre tjejer i köket

    […] och-vaniljsirap som fanns gömd i skafferiet. Jag kan även tänka mig att den passar bra med en hallondressing. Fördelen med polkabetan jämfört med rödbetan är att den inte släpper ifrån sig lika mycket […]

  9. Fetaostsallad med hallon och pistagenötter » Tre tjejer i köket

    […] igår blev det en liknande fetaostsallad fast med hallon. Förra sommarens salladsfavorit var ju färska rödbetor med en hallonvinegraitte så vinegraitten dammades av på nytt och hallonen fick sällskap av min favoritvinäger; […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.