| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av lördag 21/05 2005 kl. 20:58 3 kommentarer

Satay Gai & Nam Jim

Marinerade kycklingspett med jordnötssås är inte så dumt och hemlagade sådana är ännu bättre. Idag gjorde jag misstaget att köpa citrongräset på vivo, vilket var ett stort misstag eftersom den var torr och tråkig, på tre stänger så blev det nätt och jämt en tesked att använda till marinaden.

Satai Gai

  • 150 gram kyckling i strimlor
  • 1 tsk röd currypasta
  • 1 tsk palmsocker
  • 1 tsk jordnötssmör
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk finhackat citrongräs
  • 1 tsk finhackad vitlök
  • bambuspett (som läggs i blött före användning)
  1. Strimla köttet i 4-5 mm tjocka remsor.
  2. Finhacka vitlök och citrongräs.
  3. Blanda marinaden.
  4. Marinera köttet minst 30 minuter.
  5. Steks eller grillas.

Nam Jim

  • 1/2 dl kokosgrädde
  • 1/2-1 msk röd currypasta
  • 1 msk limesaft
  • 1/2 dl jordnötssmör
  • 1/2 dl hönsbuljong
  • 1,5 msk palmsocker
  • 1/2 msk fisksås
  1. Koka currypasta med kokosgrädde i några minuter.
  2. Rör i jordnötssmör, buljong och socker. Koka ihop en kort stund.
  3. Tag av från värmen och smaksätt med lime och fisksås.

Liknande inlägg:

3 svar till “Satay Gai & Nam Jim”

  1. Maria skriver:

    Jag kanske är korkad, men vad är Nam Jim och hur använde du det till spetten? Är det en sås eller?

  2. Elin skriver:

    Satay Gai = kycklingspett
    Nam Jim = jordnötssås

    :o)

  3. Maria skriver:

    Tackar tackar! Jag har levt i tron att såsen heter satay… 🙂

  4. […] från Svangren of Sweden har verkligen blivit min bästa vän här hemma i köket. Kycklingspett (receptet har jag bloggat om tidigare) visade sig vara perfekt för stekbordet. Det blev även thaisallad till dessa kycklingspett. Jag […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *