| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 03/05 2005 kl. 14:30 8 kommentarer

Mångsidig dressing

När vi lagade risonisallad hos mig skulle det vara en dressing till som var väldigt god. Så god att jag testat att ha den som tillbehör till lite andra saker också. Den funkade t.ex. alldeles utmärkt till en pastasallad med räkor som jag gjorde för några veckor sedan och igår fick den bli en kall sås till grillad lax och ris. Eftersom jag gillar den så mycket tänkte jag att den förtjänade lite mer uppmärksamhet och därför kommer receptet i repris här.

Lime- och yoghurtdressing
2 dl mild yoghurt
rivet skal och pressad saft av 1 lime
2 tsk honung
1 krm salt

Och apropå laxen så passar jag även på att lovebomba styckfrysta portionsbitar av fisk. På ICA Maxi har vi hittat både lax och torsk i sån förpackning – hur bra som helst!

Liknande inlägg:

8 svar till “Mångsidig dressing”

 1. Helena skriver:

  Visst är den kanon! Jag gjorde den i lördags till risonisalladen och den gick åt på två röda! =)

 2. Maria skriver:

  J som verkligen inte är någon fan av syrade mjölkprodukter gillar den också jättemycket! Ett bra betyg! 🙂

 3. Anonymous skriver:

  Ta bort honungen, låt yoghurten rinna av i melitta fitler, lägg till ingerfära och en nypa salt…..
  Grymt gott till grillat/sallader/etc

 4. […] Sambon önskade sig Beef Sallad till middag och jag hade ingen aning om vad han menade så det blev lite improvisation. Det var extrapris på fin tornedou på vivo (svensk förstås) vilket uppgraderade denna måndagsmiddag ordentligt. Förutom lite blandad sallad och cocktailtomater så smög jag in lite bulgur på tallriken efter att ha blivit inspirerad av gårdagens räksallad på Mälarpaviljongen. Bulgur gör salladen lite matigare men tar inte över smakmässigt. Dressingen är en favorit i repris; youghurt + lime + honung + salt&peppar. Den passar verkligen till mycket! […]

 5. Bulgur med kräftstjärtar, apelsin och avokado…

  En perfekt lunchrätt som avnjöts på landet, snabbt att laga – snabbt att äta!

 6. […] limesaft och färska örter. Till fisken åt vi grillad färskpotatis och grönsaker och den goda lime- och yoghurtdressingen. Med en vecka kvar av semestern vågar jag utse den här rätten till 2009 års […]

 7. […] med dill och citron som vi köpte i delikatessdisken på Matpressen. Till detta en variant på favvodressingen, bytte ut lime mot citron. Riktigt gott och en lagom ansträngande matlagningssession efter att jag […]

 8. […] Servera grönsakerna, laxen och quinoan tillsammans med den goda lime- och yoghurtsåsen. […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.